Monday 10 March 2014

Το Ηοuse Of Cards συμβαίνει τώρα


Το 2008, η Αμερική εξέλεξε τον πρώτο Αφροαμερικάνο πρόεδρο της ιστορίας της. Το 2016 θα εκλέξει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο, την Hillary Clinton. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, με την Hillary να προηγείται έναντι καθενός από τους πιθανούς υποψηφίους του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.  Όμως η Hillary Clinton επιμένει. Τίποτα δεν είναι οριστικό, «δεν έχει αποφασίσει» δηλώνουν οι συνεργάτες  της για το ενδεχόμενο να κατέβει στην προεδρία, αν και είναι η πιο δυνατή υποψήφιος του κομματος των δημοκρατικών.  Ποιος φοβάται μια γυναίκα πλανητάρχη;



Ίσως η ίδια η Αμερική: Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το νέο του τεύχος που είχε τίτλο «Μπορεί Κάποιος Να Σταματήσει την Hillary» και στο εξώφυλλο του το τακούνι μιας γυναίκας  στην εξουσία που «πατάει» τον νάνο-αντίπαλο της,  . Στο κεντρικό άρθρο του περιοδικού εξηγείται το παιχνίδι της  δημοφιλούς πολιτικού. Η Hillary Clinton παίζει ήδη το παιχνίδι της πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων της.  Η αναποφασιστικότητα της Hillary την βοηθάει στο να μελετάει προσεκτικά τις κινήσεις των πολιτικών αντιπάλων της, τόσο από το στρατόπεδο των Ρεμπουπλικανών, όσο και από το κόμμα της, μέχρι την στιγμή που θα επιτεθεί εκείνη. Και όταν αυτό συμβεί θα χυθεί πολιτικό αίμα.


To σχέδιο της Hillary μπορεί να περιγραφεί με μια και μόνο φράση «Όσοι δεν είστε μαζί μας είστε εναντίον μας». Σύμφωνα με το βιβλίο HRC που έγραψε ο πρώην γραμματέας του Λευκού Οίκου Jonathan Allen και ο Arnie Parnes, όσοι φιλοι του ζευγαριού HillaryBill Clinton υποστήριξαν τελικά τον Obama στις προκριματικές εκλογές του κόμματος των Δημοκρατικών (2008) θα βρεθούν «ένα βήμα πιο κοντά στη φωτιά» αν η Hillary βρεθείς την προεδρία.  Θυμίζει την πλοκή της τηλεοπτικής σειράς “House Of Cards”, αλλά συμβαίνει στα αλήθεια.
(Άλλωστε η Hillary έχει και τις ευχές του Frank Underwood)




Όπως ο Frank Underwood του House OF Cards και η Hillary Clinton έχει αποδείξει πως ξέρει να παίζει πολιτικά παιχνίδια και να κερδίζει. Όπως έγραψε πρόσφατα η Washington Post, σύμφωνα με τον Rand Paul οι Δημοκρατικοί είναι «υποκριτές» όταν υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, ξεχνώντας το «αμαρτωλό» παρελθόν του Bill Clinton με την Monica Lewinsky. Όμως, η επιμονή της Hillary Clinton να παραμείνει στο πλευρό του συζύγου της παρά την ομολογούμενη απιστία του, εκτίναξε τα ποσοστά θετικής δημοσιότητας του. Το 2012 η θετική δημοσιότητα του Bill Clinton άγγιζε το 66% .  O Barrack Obama ακολουθούσε, με 53%.

Σήμερα, αν και οι πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2016,  δίνουν καθαρή νίκη στην Hillary από τώρα, η ίδια έχει ακόμα πολλή δουλειά. Αρχικά  πρέπει να  ανασυνθέσει την επικοινωνιακή της ομάδα. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την προβολή της Hilary στα media χαρακτηρίζονται ως «εχθρικοί» και ευάλωτοι σε γκάφες. Δεν έχει ξεχαστεί ακόμα το περσινό περιστατικό όπου η Hillary Clinton είχε χτυπήσει το κεφάλι της και στην συνέχεια είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Η αδράνεια της ομάδας της Hilary στο να διαψεύσει τις φήμες που την είχαν έως και ετοιμοθάνατη, είχε πληγώσει το γόητρο της. 

Στην συνέχεια η Hillary  πρέπει να ορίσει και επίσημα την πολιτική της ταυτότητα: Το 2007, σε μια κίνηση που μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί ματ, ο Mark Penn, εκλογολόγος του Bill Clinton είχε προτείνει στην Hillary μια πολιτική υπέρβαση:  να τοποθετηθεί ως «υπεύθυνη προοδευτικός» επιδιώκοντας να κερδίσει την ψήφο και των Ρεπουμπλικάνων που έχουν απογοητευτεί από τον George W.Bush.  Μια Δημοκρατική υποψήφιος με τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων;  Aν το πετύχει η Hillary κανείς δεν θα την φοβάται πια. Θα την αγαπουν. Περισσότερο από όσο οι καρχαρίες αγαπούν το αίμα.


Share this article :

0 comments:

Post a Comment