Friday 28 March 2014

Ο Leland Yee προσπάθησε να στήσει ένα "American Hustle" για τον εαυτό του. Τι συνέβη τελικά







Γερουσίαστης στην πολιτεία της Καλιφόρνια συνελήφθη με κατηγορίες για συνομωσία και συμμετοχή σε εμπόριο παρανόμων όπλων την περασμένη Τέτάρτη,  κατά την διάρκεια εκτεταμένης έρευνας για τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την πολιτεία του FBI

Ο γερουσιαστής Leland Yee  συνελήφθη στο σπίτι του, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε ξέπλυμα χρήματος από παραεμπόριο όπλων. Ο Yee σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γινόταν ο «σύνδεσμος»  σε διακινητές όπλων και ναρκωτικών με τις ανώτατες αρχές, προωθόντας και εγκρίνοντας  τα αίτηματα τους με αντάλλαγμα μεγάλες οικονομικές δωρέες.  Κατά την διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών, δυο πράκτορες πλησίασαν τον  Yee υποδυόμενοι τα μέλη της συμμορίας του  Raymond ShrimboyChow. Κατά την διάρκεια της γνωριμίας τους, ο  πράκτορας  αποκάλυψε στον Yee πως θα μπορούσε να βγάλει κέρδος από παράνομες ενέργειες» και πρότεινε τον Chow ως ενδιαφερόμενο για  «ξέπλυμα χρημάτων, διακίνηση ναρκωτικών και παραεμπόριο όπλων.» Ο Yee άκουγε με ενδιαφέρον. Είχε χρέος που έφτανε τα 70.000 δολάρια από την αποτυχημένη του προεκλογική εκστρατεία  και λίγα μετρητά στο ταμείο θα έσωζαν το τομάρι του. Τελικά ο   Chow δέχθηκε «φιλοδώρημα» 10.000 δολαρίων, ένα μήνα αφού είχε καταφέρει να περάσει από το  Τμήμα Δημοσίας Υγιείνης της Καλιφόρνια και να εγκρίνει  αιτήματα του Chow.


   Τελικά ο Yee δέχθηκε περισσότερα από 40.000 δολάρια σε αντάλλαγμα για «χάρες» της αυτοδιοίκησης προς τον Chow. Ο “Shimpboy” συνελήφθη μαζί με τον Yee και αφέθηκε ελεύθερος αφού είχε αποκαλύψει στο FBI όλες τις πτυχές της συνεργασίας του με τον γερουσιαστή. Ο Leland Yee ζει στην Καλιφόρνια από την ηλικία των 3 ετών. Εργαζόταν ως παιδοψυχολόγος, ενώ στον δημόσιο λόγο του τόνιζε συχνά πόσο επικίνδυνα είναι για τα παιδιά τα videogames με όπλα και έντονη βία…. 


Share this article :

0 comments:

Post a Comment