Wednesday 26 March 2014

To ωραιότερο video που θα παρακολουθήσεις σήμερα




Κάποιοι  αναζητούν έναν δημιουργό, έναν «μαέστρο» του σύμπαντος και του κύκλου της ζωής που μας περιβάλλει και προσπαθούν να τον ορίσουν. Χρησιμοποιούν φιλοσοφικές θεωρίες, δόγματα, συχνά στοχάζονται για το πώς θα είναι ο κόσμος που ζούμε στο μέλλον και αν οι πράξεις μας θα λειτουργήσουν θετικά η αρνητικά για τις επόμενες γενιές. Υπάρχει ο Στήβεν Φραί. 
 Ο 56χρονος Βρετανός ηθοποιός με ένα σύντομο video του για την Βρετανική Ανθρωπιστική Ομοσπονδία έδωσε την δική του απάντηση και είναι μοναδική.



«Κάποιοι νομίζουν πως το σύμπαν δημιουργήθηκε με έναν σκοπό και πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε κομμάτια ενός μεγαλύτερου διαπλανητικού σχεδίου. Πιστεύουν πως το νόημα της υπαρξης μας είναι γραμμένο στο σύμπαν και με κάποιο τρόπο περιμένει να ανακαλυφθεί. Η ανθρωπιστική οπτική του νόηματος της ζωής είναι διαφορετική. Οι ανθρωπιστές δεν βλέπουν έναν φανερό σκοπό πίσω από την δημιουργία του σύμπαντος, αλλά ένα φυσικό φαινόμενο με κανέν σχέδιο πίσω του.  Το νόημα της ζωής δεν είναι κάτι κρυμμένο που περιμένει να ανακαλυφθεί, αλλά κάτι που ορίζουμε εμείς οι ίδιοι στις ζωές μας.  Και παρά το γεγόνος πως αυτό το απέραντο και απίστευτα παλίο σύμπαν δεν δημιουργήθηκε για εμάς, τελικά όλοι είμαστε συνδεδεμένοι σε κάτι πιο μεγάλο, που μπορεί να είναι η οικογένεια, η κοινωνία, μια παράδοση χαμένη στο παρελθόν, μια ιδέα ή ένας σκοπός που αναμένεται να εκπληρωθεί στο μέλλον, ή ο πανέμορφος φυσικός κόσμος που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε το ανθρώπινο γένος.




Share this article :

0 comments:

Post a Comment