Tuesday 2 June 2015

Σκουφάκι, ο πιο πιστός σου φίλος




Αν το δεις από κοντά μοιάζει με μπαλόνι. Αν βάλεις τα χείλη σου στο στόμιο και αρχίσεις να φυσάς αέρα μέσα του, θα γίνει μπαλόνι και ίσως να πετάξει ψηλά στον ουρανό. Την ίδια στιγμή εκείνη θα σε περιμένει με ανυπομονησία και ίσως να σχηματίσει την εντύπωση πως είσαι θεόχαζος.  Γιατί το σκουφάκι είναι κάτι ακόμα καλύτερο: Είναι αυτό που χρειάζεσαι, για να ζήσεις τις στιγμές εκείνες που τις θυμάσαι μια ζωή. Το σκουφάκι μέσα σε μια ερωτική σχέση,  είναι ο πιο πιστός σου φίλος  και μπορώ να στο αποδείξω:

Σας φέρνει πιο κοντά

Υπάρχουν αυτά τα Σαββατόβραδα που σου έχουν μείνει αξέχαστα, υπάρχουν όμως κι εκείνα που τα έχεις περάσει  σε μια μπαρότρυπα  του κέντρου, με 563 άτομα να σου έχουν πιάσει τον κώλο καθώς προσπαθείς να πιείς  μια βότκα που έχει γεύση Gasoline, ενώ ό Dj έχει την έμπνευση να μιξάρει  Παντελίδη και Black Keys με Χαριτοδιπλωμένο. Την ίδια στιγμή εκείνη βρίσκεται δίπλα σου και σου ρίχνει βλέμματα θανατηφόρα. Βαριέται θανάσιμα. Όμως εσύ έχεις κρυμμένο άσο στο μανίκι σου. Βγάζεις το πορτοφόλι από την τσέπη, σε αργή κίνηση, το ανοίγεις και της φανερώνεις μια δωδεκάδα καμαρωτές καπότες. Rest is history...



Μπορεί να σε σώσει στις δύσκολες στιγμές

Σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορούν να συμβούν πολλές αναποδιές.  Είναι λογικό να ξεχάσεις   μπουκάλια με υγρά στην βαλίτσα  στον έλεγχο του αεροδρομίου και  ο ελεγκτής να ανοίξει την βαλίτσα και να αποθεώσει την συλλογή με τα πολύχρωμα στριγκ που κουβαλάς ( γιατί δεν χωρούσαν στην βαλίτσα της obviously). Eίναι επίσης λογικό, μετά από 12 ώρες ξεναγήσεων και πήγαινε-έλα στα μνημεία και στις περατζάδες του Παρισιού να θέλεις να αποσυρθείς στο ξενοδοχείο για να κάνεις τεμπέλικο σεξ μαζί της . Η στιγμή που θα βρίσκεστε στο ασανσέρ του ξενοδοχείου, εκείνη θα σε ρωτάει διστακτικά «θυμήθηκες να πάρεις μαζί σου….ξέρεις τι;»  και εσύ θα απαντάς με ένα πελώριο «μην ανησυχείς»  είναι η στιγμή που ξέρεις πια,  ότι είσαι ένας master of your domain. Αν πάλι δεν θυμήθηκες τα σκουφάκια, είναι μάλλον γίατί ξέρεις καλές ξένες γλώσσες. 



Σε κάνει team player

Για κάποιους το σκουφάκι είναι ένα τεχνητό κουκούλι, που σε αποκόβει από την απόλαυση της ερωτικής διασκέδασης, ένας Θόλος  (σαν την άθλια σειρά που παίζει ο μπάτσος τουBreaking Bad) που κόβει σύριζα κάθε έντονο συναίσθημα.  Όσοι ανήκουν στην κατηγορία «Δεν βάζω σκουφάκι» είναι οι Lio Messi του sex, οι ατομίσταροι που μπορούν να παίζουν μόνοι τους μπάλα μέχρι το επόμενο πρωί, αντιμετωπίζοντας τον συμπαίκτη τους σαν ένα άδειο τέρμα και χαρίζοντας  του σπερματοζωάρια και εκφράσεις οργασμού που θυμίζουν μαστουρωμένο γίδι. Αντίθετα, φορώντας σκουφάκι της δείχνεις ξεκάθαρα πως υπολογίζεις και την δική της γνώμη, άρα μπορεί να σε εμπιστεύεται, άρα ίσως και να κάνει και αυτό που της έχει ζητήσει και μέχρι τώρα το αρνείται συνεχώς.



Ατύχημα

Όπως κάθε φίλος που δεν αντέχει την πίεση, έτσι και το σκουφάκι μπορεί ξαφνικά να κάνει ένα μεγάλο κρότο, σαν να σου λέει «δεν μπορώ άλλο ρε φίλε, άλλαξε γωνιά»  και να σπάσει. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσεις την πίστη σου στα σκουφάκια. Αντίθετα να θυμάσαι πάντα πως η καπότα δεν είναι ένα μπουκάλι ζαγόρι που θα γεμίσει από την «σπιτική» σου  λεμονάδα . Είναι φίλος σου και απαιτεί να του φέρεσαι με τάκτ και τρυφερότητα.


Το σκουφάκι τελικά είναι ένας κρίκος που «δένει» στέρεες σχέσεις.  Η διαχρονική πλέον καπότα, γνωστή και ως προφυλακτικό, είναι η ασπίδα σου, ο Saul Goodman σου, το ταπεινό πλην τίμιο πολυεργαλείο που θα καταργήσει τα λάθη σου και θα σε φέρει πιο κοντά στο να ζήσεις το όνειρο, το αληθινό.









Share this article :

0 comments:

Post a Comment