Wednesday 12 March 2014

Πτήση 370 - Η Εξαφανιση: Πεντε απιθανες θεωριες και ενα ρεαλιστικο ενδεχομενο


Είναι ξεκάθαρο, αυτή την στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πως η πτήση της Μalaisian Airlines που μετέφερε  239 επιβάτες εξαφανίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τα... paranormal μυαλά μπήκαν σε full λειτουργία.


 Οι πρώτοι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα εξαλείφθηκαν γρήγορα, όταν αποκαλύφθηκε πως ο 19χρονος Ιρανός στον οποίο ανήκει το ένα από τα δύο κλεμένα διαβατήρια δεν έχει κάποια ξεκάθαρη σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσει. Που βρίσκεται τελικά το αεροπλάνο; Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας του τμήματος πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, Izhar Bahari δήλωσε στο TIME: «Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.»

Η απουσία στοιχείων και ξεκάθαρων αποδείξεων πυροδότησε εικασίες και υποθέσεις από ειδικούς και συνομωσιολόγους που όπως συμβαίνει σε κάθε ανεξήγητο γεγονός,  έγιναν trending topics των social media. Οι πιο δημοφιλείς, οι πιο τρομακτικές θεωρίες για την εξαφάνιση της πτήσης 370 ακολουθούν παρακάτω:

Το τηλέφωνο καλεί άρα ζουν

Συγγενείς και φίλοι των αγνοούμενων ισχυρίζονται πως κατάφεραν να καλέσουν τους αγαπημένους τους μέσω μιας κινέζικης υπηρεσίας messenger, της QQ. Άλλοι ισχυρίζονται πως, καλώντας τα τηλέφωνα τους και μπορούσαν να ακούσουν ξεκάθαρα ήχους κλήσης, . Περισσότεροι από 100 συγγενείς αγνοουμένων πιστεύουν πως τα τηλέφωνα τους λειτουργούν άρα είναι ζωντανοί και ζητούν από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να επισπεύσει την έρευνα.

Μια μαύρη τρύπη απορρόφησε την πτήση.  

“Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τα συντρίμμια, αυτό σημαίνει πως μια νέα, μυστηριώδης δύναμη μέσα στον πλανήτη μας υπάρχει και μπορεί να απορροφά αεροπλάνα χωρίς να αφήνει ίχνη.» έγραψε blogger.Μήπως εξωγήινοι;

H εξαφάνιση της πτήσης ήταν προδιαγεγραμένη,  ίσως και γραμμένη στην ύλη του σύμπαντος. 

Πρόκειται για θεωρίες… νουμερολογίας που έχουν κατακλύσει το Reddit: “H πτήση 370 εξαφανίζεται στις 3/7, ενώ ταξιδεύει στα 3700 χλμ. Η πτήση 370 ταξίδευε σε υψόμετρο 37.000 όταν εντοπίστηκε για τελευταία φορά από ελεγκτή κυκλοφορίας. Ο Luigi Maraldi, ετών 37 ήταν ένας από τους επιβάτες του οποίου το διαβατήριο χάθηκε. Η Malaisia Airlines  μεταφέρει στις πτήσεις της 37.000 επιβάτες καθημερινά. Σήμερα κλείνουν 37 μήνες από την τραγωδία της Fukushima, που είχε αρχικά 37 τραυματίες μέσα στο εργοστάσιο.» Παράνοια.  

Αεροπειρατεία
Βορείοκορεάτες εισέβαλαν στο αεροπλάνο και το ανάγκασαν να αλλάξει κατεύθυνση, με προορισμό την Pyongyang.  Ο χρήστης του Reddit Nickryane γράφει πως το αεροπλάνο είχε αρκετά καύσιμα για να πετάξει προς την Βόρεια Κορέα με τα κινητά τηλέφωνα εντός δικτύων.  Το καθεστώς έχει μια αεροπειρατεία ιδιωτικού jet στο ενεργητικό του, το 1969, οπότε ο Kim Jong-un μπορεί  και να δοκιμάζει ένα παλιό κόλπο. 

Οι Illuminati επιστρέφουν.  
 Η αγαπημένη θεωρία συνομωσίας για τους Πεφωτισμένους που ελέγχουν τα ενεργιακά πεδιά της γής, ανταγωνίζεται αυτή των “αρχαίων aliens” που σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους τους, κάνουν το ίδιο. Κάτι σαν την απαγωγή της αδελφής του Mulder από τα X-Files δηλαδή…

Οι παραπάνω θεωρίες περιέχουν μηδαμινά ψίγματα αλήθειας και μάλλον ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου. Μια θεωρία όμως που είναι πολύ κοντά στην αλήθεια είναι ότι το αεροπλάνο εξερράγη σε αρκετά υψηλό υψόμετρο και αποσυνετέθη. Γι` αυτό και δεν εχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ίχνη από συντρίμμια του αεροπλάνου. Εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα βρεθούν ποτέ.  Ας είναι μόνο ένας κακός εφιάλτης 



Share this article :

1 comments:

  1. και τα τηλέφωνα πως καλούν μετά την έκρηξη;

    ReplyDelete