Sunday 16 March 2014

Πτηση ΜΗ370: Σαμποταζ η Aυτο που Ολοι Φοβουνται;




Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε χθες (Παρασκεύη) ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Najib  Razak  επιβεβαίωσε αυτό που αρκετοί (ανάμεσα τους και το News Is Noise) είχαν υποθέσει, πως το αεροπλάνο της πτήσης Malaisian Airlines 370 δεν υπέκυψε σε ένα μοιραία ατύχημα, αλλά έχει αλλάξει την πορεία τους ως αποτέλεσμα «μιας ενέργειας ατόμου μέσα από το αεροπλάνο».


 Πιο συγκεκριμένα ο Razak δήλωσε:

"Aπό αυτή την στιγμή, σύμφωνα με ευρύματα του ραντάρ της Royal Malaisian Air Force,  γνωρίζουμε πως το αερτοσκάφος MH370 άλλαξε τελικά την διαδρομή του. Το αεροσκα΄φος πέταξε σε μια κατεύθυνηση προς τα δυτικά προς την επαρχιακή Μαλαισία πριν κατευθυνθεί βορειδυτικά.  Μέχριν το σημείο που ξέφυγε από την κάλυψη του ρανταρ, αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως η αλλαγή πορείας έχει προκληθεί από άτομο εντός του αεροπλάνου.
Σήμερα, βασισζόμενοι σε στοιχεία που έχουμε λάβει από τον δορυφόρο μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το αεροσκάφος που εμφανίστηκε στις πληροφορίες του ραντάρ είναι αυτό της πτήσης MH370. [..] Σύμφωνα με τις νέες μας πληροφορίες,  η τελευταία επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και του δορυφόρου ήταν στις 8 μετά μεσημβίας το Σάββατο 8 Μαρτίου. Οι συμπληρωματικές μας έρευνες θα υποδείξουν πόσο μακριά έχει πετάξει το αεροπλάνο μετά από αυτό το σημείο επαφής." 

Τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν από τον Razak σε συνδυασμο με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει δημοσιοποιήσει το Reuters επιβεβαιώνουν πως το αεροσκάφος έχει καταληφθεί από αεροπειρατές.  Ανώτατος Μαλαισιανός αξιωματικός δήλωσε «Τα στοιχεία δειχνόυν πως πρόκειται για σαμποταζ, ενώ και η αεροπειρατεία είναι πιθανή.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters  το αεροσκάφος Boeing 777 διέφυγε της προκαθορισμένης πορείας του, από την Kουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και κατευθύνθηκε δυτικά, προς τις αεροδιαδρομές που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πτήσεις από και προς την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.  Όμως η διαδρομή που ακολούθησε η πτήση ΜΗ370 ήταν μη εντοπίσημη από τα ρανταρ της πολιτικής αεροπορίας, μέχρι την στιγμή που ανιχνεύθηκε από το στρατιωτικής αεροπορίας, στις βορειοδυτικές ακτές της Κίνας.  Κάτι τέτοιο υποδεικνύει πως είτε οι πιλότοι είτε κάποιος μέσα από το αεροπλάνο ήξερε αυτές τις διαδρομές.» Αεροπειρατεία λοιπόν ή σαμποτάζ;

Update: Σε email που εστάλη σε δημοσιογράφους της Μαλαισίας, εκπρόσωποι της σεπαρατιστικής επαρχιάς της Uighur, που βρίσκεται στα βορειδυτικά σύνορα της Κίνας, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.  Οι πληροφορίες κρίθηκαν αβάσιμες και ψευδείς.

Update 2: 
Σήμα παράκτιου σταθμού της Ινδονησίας προς όλα τα πλοία που βρίσκονται στα στενά του Μάλακα αναφέρει πως κάποια αντικείμενα που εικάζεται πως ανήκουν στην πτήση MH370 βρίσκονται στον ωκεανό. Ανάμεσα τους και το ελληνικό τανκερ ELKA ATHINA έχει λάβει το σχετικό σήμα.

(photos: Slate.com)



Share this article :

0 comments:

Post a Comment