Tuesday 11 March 2014

2014 SXSW: Οι Tαινίες, Η Τεχνολογία, Η Μουσική


Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, τα πιο εξυπνα και καινοτόμα projects για ταινίες, τεχνολογία και μουσική (και φορτηγά με tacos!) ξεκινούν από το SXSW Festival στο Austin του Texas. Το News Is Noise παρακολουθεί τα conferences και καταγράφει τα πιο πολυσυζητημένα:



 Ουρά στα ATMs

Ο Sebuh Honarchian, ένας  a developer από το  Los Angeles, εμφανίστηκε στο South By Southwest του Austin, το περασμένο Σάββατο επειδή είχε ακούσει πως θα υπήρχε ένα Bitcoin ATM . Στόχο του, να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού του, εξαργυρώνοντας τα bitcoins που είχε στην κατοχή του.  Τελικά ο Sebuh βρήκε ένα μηχάνημα και αφού κατοχύρωσε έναν κωδικό QR , «σήκωσε» 3000 δολάρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε πέντε BTC περίπου. Στην συνέχεια ο ίδιος δήλωσε στο The Verge: «Ήρθα να εξαργηρώσω τα BTC μου γιατί έπρεπε να πληρώσω το νοίκι, τους λογαριασμούς μου. Όλοι όσοι έχουν BTC πρέπει να το κάνουν.» Μετά το τελευταίο φιάσκο με τα BTC που χάθηκαν σαν να ήταν κάρτες Ποκεμον, η δυσπιστία προς το ψηφιακό συνάλλαγμα μεγαλώνει.


True Veronica 

Το “Veronica Mars” ερχεται στο SXSW την κατάλληλη στιγμή. Η νεαρη επιθεωρητής που ερμηνεύει με κυνισμό και την πιο “I don`t give a fuck” νοοτροπία η Kristen Bell θα μπορούσε άνετα να είναι το πνευματικό παιδί του Rust Cohle από το “True Detective”. Την τελευταία φορά που την είδαμε, περπατούσε μόνη στην βροχή. Ανάμεσα στην αληθινή της αγάπη και τον φίλο της από το πανεπιστήμιο και μέσα σε ένα τρομακτικό σκάνδαλο που ρίχνει βαριά σκιά στο μέλλον του πατέρα της, η Veronica  Mars πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της και να επιστρέψει στο φως. Θα τα καταφέρει; Η ταινία “Veronica Mars” είναι ο προάγγελος της επιστροφής της teen noir ηρωίδας στην τηλεόραση με μια spinoff σειρά.    



Το message board επιστρέφει;

Το Βanter είναι ιδιαίτερα απλό. Διαλέγεις όνομα και password και μπαίνεις σε ένα από τα chat rooms που σε ενδιαφέρει περισσότερο η θεματική του. Τα  θέματα των «Δωματιών» ποικίλουν. Υπάρχουν τα “Funny Stuff”, “Cuteness” ακόμα και κάποια με αρκετά συγκεκριμένο θέμα όπως οι επιλογές μπύρας στο SXSW. Σε κάθε δωμάτιο γίνεται μια συνομιλία για κάτι, οτιδήποτε, οι περισσότεροι χρήστες έχουν ψευδώνυμα και κάποιοι λένε απλά “hi” ή αναζητούν φωτογραφίες με “boobs! More boobs!”. Θυμίζει ένα κλασσικό “αρχαίο» chat room, όπως το irc, με μια σημαντική διαφοορά. Ο Andrew Busey, δημιουργός και του iChat, της υπηρεσίας μηνυμάτων της Apple περίγραψε το Banter: «Στοχος μας είναι να δημιουργούμε συζητήσεις». Στο Banter o συνομιλητής σου απαιτεί έγκαιρη απάντηση, γιατί τα public μηνύματα σβήνονται μετά από 24 ώρες. Δεν υπάρχει η «χαλαρή» δομή της συνομιλίας στο Facebook. «Όταν είμαστε στο Facebook, στο Twitter..τροποποιούμε διαρκώς τα λόγια μας για να ταιριάζουν με την φήμη που θέλουμε να έχουμε προς τα έξω. Αλλά όταν είμαστε σε ένα μπαρ με φίλους ή στο τηλέφωνο, απλά μιλάμε. Το Banter είναι για να μιλάς.»





Ross Geller Speaking...

Σε ένα από τα επεισόδια του “Friends”, ο Ross  αποκαλύπτει πως όταν ήταν μικρός είχε επινοήσει έναν καρτούν υπερήρωα, τον Science Boy!m H υπερδύναμη του ήταν «η ακόρεστη δίψα για μάθηση». Σήμερα  το Discovery Chann ανακοίνωσε την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στην σελίδα Facebook που αριθμεί 10 εκατομμύρια Likes και έχει τίτλο: I Fucking Love Science. Την περασμένη χρονια΄, το Discovery είχε ξεκινήσει την προβολή των clips του IFLS από την σελίδα του στο YouTube, σκοπεύοντας να μαγνητίσει τα εκατομμύρια “science boys” που υπάρχουν έκει έξω. 


Δουλεύει με μπαταρίες;

Η δημιουργικότητα είναι το ανώτατο κατόρθωμα της ανθρώπινης διανοίας λέει ο Steven Abrams, διευθυντής του The Watson Group καθώς παρουσίαζει τον  Watson, τον υπερ-υπολογιστή της IBM στο νέο του μεγάλο στόχο, την μαγειρική! Αν ο άνθρωπος μπορεί να σκαρώσει συνταγές μαγειρικής με τρία-τέσσερα υλικά,  στόχος της IBM είναι ο Watson να… μαγειρεύει συνδυάζοντας 1 δεκαοκτάκις εκατομμύρια υλικά! Τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα της IBM έχει καταχωρήσει 35.000 συνταγές, τύπους πιάτων και πάνω από 1.000 διαφορετικές γεύσεις από τοπικές κουζίνες ανά τον κόσμο. Ο μεγάλος άθλος για το The Watson Group είναι να γίνει ο ρομποτικός τους σέφ δημιουργικός και ανατρεπτικός στις συνταγές που θα προτείνει. Ένας Terminator με τάσεις Ρατατούη δηλαδή!

(Προηγούμενη "δίακριση" του υπολογιστή Watson ήταν η συμμετοχή στο τηλεπαιχνίδι Jeopardy το 2011, όπου και είχε νικήσει τους εικονιζόμενους συμμετέχοντες)









Share this article :

0 comments:

Post a Comment