Wednesday 12 March 2014

Jimi Hendrix: Μια κι άλλη μια (βιογραφια)




Καθώς η ανεπίσημη βιογραφία του Jimi Hendrix με τίτλο “Jimi: All Is By My Side”, η εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του θρυλικού ροκερ συμφώνησε για την παραγωγή μιας ακόμα ταινίας για την ζωή του. 

Σύμφωνα με το Deadline η εταιρεία Experience Hendrix LLC συμφώνησε με το πρακτορείο ICM για την παραγωγή μιας εγκεκριμένης ταινίας για την ζωή του Hendrix. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά: Πως ενώ το “All Is By My Side” θα περιέχει τις διασκευές του Hendrix στα “Sgt.Peppers Lonely Hearts Club Band” και “All Along The Watchtower” των Beatles-Dylan, η νέα βιογραφία ΄θα έχει και τα original κομμάτια που συνέθεσε ο Jimi, όπως το “Purple Haze” και το “The Wind Cries Mary”. Τι να πρωτοδιαλέξεις.... 




Η ανακοίνωση αυτής της νέας παραγωγής  έρχεται στην χειρότερη χρονική στιγμή για τo “All Is By My Side”.  Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Andre 3000 στον ρόλο του θρυλικού κιθαρίστα έχει κάνει πρεμιέρα στο festival SXSW. Η πρεμιέρα της στους κινηματογράφους έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2014. Η είδηση  πως θα υπάρχει και μια ταινία με «Αληθινό» Hendrix μάλλον δεν θα ενθαρρύνει και τόσο το rock κοινό στο να παρακολουθήσει τον Andre 3000 ως νεαρό βιρτουόζο-wannabe θρύλο.


Επίσης η ανακοίνωση αυτής της νέας βιογραφίας είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε ένα σήριαλ φημών γεμάτο με κινηματογραφικά  Hendrix-ικα biopics που συνέβησαν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας. (Αν και θα ήταν ιδανικό έναι biopic με σκηνοθέτη τον Tarantino...)


Νοέμβριος 2005: Σύμφωνα με τις είδήσεις του Fox, ο Lee Daniels είχε πει το οκ και ο Lenny Kravitz είχε δεχτεί να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τίτλο “The Jimi Hendrix Experience”. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Απρίλιος 2006: Ο Quentin Tarantino σύμφωνα με φήμες εργαζόταν μαζί με τον αδελφό του Hendrix, Leon για την παραγωγή μιας βιογραφίας με εγκεκριμένα πνευματικά:

Μάιος 2006: Tarantino: «Δεν υπάρχει ούτε ένα ψίγμα αλήθειας»  για το φημολογούμενο Hendrix project.

Δεκέμβριος 2010: Η εταιρεία Legendary Pictures προτείνει μια ιδέα-πρόκληση για την παραγωγή βιογραφίας στους ανθρώπους του Hendrix. Σκηνοθέτης ο Paul Greengrass, o Anthony Mackie στον ρόλο του Jimi με τα ονόματα των Will Smith και Eddie Murphy να «παίζουν» δυνατά ως εναλλακτικές. Η Experience Hendrix LLC λέει «όχι».

Μάιος 2011: Ο τραγουδιστής Jason Derulo αποκαλύπτει πως χρειάστηκε να απορρίψει πρόταση για πρωταγωνιστικό ρόλο σε βιογραφία του Hendrix, θέλοντας να αφοσιωθεί στην μουσική του και στην περιοδεία του. Ευτυχώς που ο Jason αποφάσισε σωστά.

Ιούλιος 2011: Οι άνθρωποι του Hendrix απορρίπτουν φήμη που λέει πως ο Andre 3000 θα είναι ο κινηματογραφικός Jimi Hendrix. Του μοιάζει πάντως...



Μάιος 2012: Μάλλον έκαναν πλάκα. Το “Jimi: All Is By My Side” ξεκινά γυρίσματα.
Σεπτέμβριος 2013: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto. To Hollywood Reporter γράφει θετικά σχόλια: «Είναι μια τρυφερή ματία σε μια πτυχή της ζωής του Hendrix που μας πείθει για τον ρεαλισμό της…»

Μάρτιος 2014: Το All Is By My Side κάνει πρεμιέρα στο SXSW. Στο περιοδικό Rolling Stone, o παραγωγός Danny Branson γκρεμίζει τον μύθο των πνευματικών δικαιωμάτων, περιγράφοντας πως ο Paul McCartney του έδωσε το “Sergeant Pepper`s”. Λέει: «Είχα την τύχη να δουλέψω με τον Paul (McCartney) σε δυο ορχηστρικά του Jerry Maguire και ένα τραγούδι του Vanilla Sky. Όταν του είπα πως θέλω να αναπαραστήσω την συναυλία τo show του Hendrix στο Saville, μέσα σε 72 ώρες είχε πει το οκ».


Ιούνιος 2014: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο ευρύ κύκλωμα αιθουσών και επισκιάζεται (λογικά) από τις φήμες για το όνομα του πρωταγωνιστή στην εγκεκριμένη βιογραφία του Hendrix.





Share this article :

0 comments:

Post a Comment