Thursday 20 March 2014

Πτηση MH370: Σε μαυρη τρυπα...ενημερωσης




Ακούστηκε αρκετές φορές η συγκεκριμένη θεωρία για την εξαφάνιση του αεροσκάφους, απορρίφθηκε ως μη ρεαλιστική και επέστρεψε ξανά. Χθες το βράδυ, ο Don Lemon του CNN υπέθεσε πως το αεροπλάνο της Malaisia Airlines μάλλον εξαφανίστηκε από την μέσα από «κάτι που δεν μπορούμε να εκφράσουμε». Τι είναι αυτό το κάτι; Μαύρες τρύπες!  



Ο Lemon έγινε πιο συγκεκριμένος, μήπως υπάρχουν κρύβονται μαύρες τρύπες στον Ινδικό ωκεανό; «Ξέρω πως σας ακούγεται εξωφρενικό, αλλά είναι όντως εξωφρενικό;» Δεν είναι και τόσο εξωφρενικό, σίγουρα όμως είναι λάθος.  Η απορία του Lemon απαντήθηκε αμέσως από την Mary Schiavo, ανώτατη αξιωματούχο του Υπουργείου Μεταφορών, που είπε: «μια μικρή μαύρη τρύπα θα μπορούσε να απορροφήσει ολόκληρο το σύμπαν όπως το γνωρίζουμε, όποτε σίγουρα δεν συνέβη κάτι τέτοιο.»



Επειδή ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την εξαφάνιση της αδελφής του Μωλντερ στα X Files, επειδή το “Twilight Zone” και το “Lost” είναι τα τηλεοπτικά φαινόμενα που μας έχουν μεγαλώσει, θα θέλαμε μια ακόμα ικανοποιητική απάντηση για να αχρηστεύσουμε οριστικά την θεωρία της «μαύρης τρύπας» Ο David Hefland, καθηγητής αστρονομίας του πανεπιστημίου Columbia δήλωσε στο The Wire “μαύρες τρύπες  με το μέγεθος ενός αεροπλάνου ή μεγαλύτερες που θα μπορούσαν να τραβήξουν ένα αεροπλάνο και να το καταπιούν, δεν υπάρχουν!»

Ακόμα κι αν υπήρχαν μαύρες τρύπες ικανές να εξαφανίσουν ένα αεροπλάνο, θα έπαιρναν μαζί τους, όπως είπε ο Peter Michelson,  καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Stanford, «και πολλά άλλα πράγματα» όπως…; «μάλλον ολόκληρη την γή!»

Ένα φαινόμενο μαύρης τρύπας, που ανοίγει σαν γάντι τερματοφύλακα και πιάνει ένα αεροπλάνο σαν μπάλα και το εξαφανίζει, θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε κάποιο επεισόδιο των “X-Files”. «Οι μαύρες τρύπες είναι πυκνές συγκεντρώσεις μάζας με βαρύτητα τόσο δυνατή που το φως δεν μπορεί να διαφύγει.  Σχηματίζονται μόνο σε υπερβολικά βίαιης έντασης φυσικά φαινόμενα, συγκεντρώνοντας ποσότητες ενέργειας πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν στην γη.»
 Είναι τρομακτικά δύσκολο ακόμα και  να φανταστούμε το μέγεθος μιας μαύρης τρύπας. Οι «μικρές» έχουν από τρείς εως τριάντα φορές την μάζα του ήλιου, ενώ οι μεγαλύτερες έχουν από ένα εκατομμύριο φορές και πάνω την μάζα του ήλιου .  Ο Dave Hefland συμπληρώνει «αν κάποιο από τα δύο είδη φτάσει κοντά στο ηλιακό σύστημα,  δεν θα απορροφήσει μόνο ένα αεροπλάνο, αλλά ολόκληρη την γή.»  



Μήπως τελικά δεν εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, αλλά μεταφερθήκαμε εμείς σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπως αυτό που ζει ο Walternate και η Fauxlivia του τηλεοπτικού “Fringe”;   Σίγουρα γνωρίζουμε αρκετά για τις μαύρες τρύπες ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τις σουρεαλιστικές φήμες από την πραγματικότητα, την μυθοπλασία του “Fringe” και του “X-Files” από την αλήθεια. Το κυνήγι της τηλεθέασης  περνάει τελικά και από τα σενάρια του J.J Abrams…. 



Share this article :

0 comments:

Post a Comment