Monday 17 March 2014

McConnelling: Η διαφημιση που κερδισε το Internet (για τους λαθος λογους!)




Την προηγούμενη εβδομάδα, το επιτελείο του Ρεμπουπλικάνου γερουσιαστή Mitch McConnell παρουσίασε μια νέα διαφήμιση.  Το σενάριο είχε πρωταγωνιστή τον ίδιο τον γερουσιαστή, να χαμογελά αινιγματικά, χωρίς λόγια, χωρίς, σχόλια. Μόνο ο Μitch McConnell και το τηλεοπτικό κοινό. 



Τελικά, το Internet ανέλαβε να βάλει το χαμογελαστό πρόσωπο του McConnell στο κατάλληλο περιεχόμενο. Όχι μέσα σε κάποια ιστορία όπου θα έσβηνε το χαμόγελο του Barrack Obama, του ανθρώπου που ενσαρκώνει πολιτικά ότι μισούν περισσότερο οι ψηφοφόροι του συντηρητικού κόμματος.Μα φυσικά το πρόσωπο του McConnell έγινς μοντάζ σε τίτλους τηλεοπτικών σειρών από τα 90s και αυτοσχέδιο videoclip για ένα σωρό γνωστές pop/rock επιτυχίες.



 Ο τηλεπαρουσιαστής Jon Stewart από την εκπομπή του ζήτησε «να συνεχίσει το Internet την ερευνα» για κομμάτια που ταιριάζουν με την διαφήμιση του McConnell. Και εγένετο πανικός. Το “ΜcConnelling” έγινε κορυφαίο trending θέμα στο Twitter. Δεν ξέρουμε αν αυτός ήταν ο στόχος του επιτελείου του γερουσιαστή όταν παρουσιάσε αυτή την τόσο «κρυπτική» διαφήμιση.Σίγουρα πάντως ο McConnell έκανε την (παγκόσμια) twitter-σφαίρα να γελάσει με την ψυχή της!



Update: Το παρακάτω απόσπασμα από το αφιέρωμα του Jason Zegerle στον McConnell τον περασμένο Νοέμβριο, για το Poltiico Magazine, εξηγεί (μάλλον) πως προέκυψε η ιδέα της διαφήμισης:

Ο Mitch McConnell δεν έχει υπάρξει ποτέ συμπαθής πολιτικός. Στην διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει χαρακτηρισμούς όπως «ένα λιωμένο μιλκ σεηκ βανίλια» εώς και «ο άνθρωπος με τα φυσικά χαρίσμαρα ενός στρειδιού.» Αλλά για τον 71χρονο γερουσιαστή και επικεφαλή της αντιπολίτευσης στην Γερουσία, αυτό το χαρακτηριστικό έγινε τελικά πλεονέκτημα. Η έντονη παρουσία του αρκεί πολλές φορές για να εξουδετερώσει εκείνους που στρέφονται εναντίον του. Ένας από τους ανθρώπους που τον έχουν κοντράρει σε πολιτικό επίπεδο λέει: «Δεν μιλάει καθόλου. Κάθεται δίπλα σου και σε κοιτάει επίμονα. Ο 
τρόπος που σε κοιτάει σου παγώνει το αίμα.»

Τώρα πλέον δεν θα «παγώνει» και τόσο το αίμα των πολιτικών αντιπάλων πριν από κάθε αναμέτρηση μαζί τους. Αρκεί να δουν το video –μοντάζ με το τραγούδι από τα Χελωνονιτζάκια! 




Share this article :

0 comments:

Post a Comment