Thursday 20 March 2014

Ο Edward Snowden νικησε (ξανα)


Το καλοκαίρι του 2013 ο Edward Snowden ξεκίνησε να αποκαλύπτει σε εφημερίδες όπως η Guardian πως όλες σχεδόν οι γνωστές τεχνολογικές εταιρίες δίνουν τα δεδομένα της επικοινωνίας των πελατών τους στη NSA. H Silicon Valley, σαν ένας κακομαθημένος geek μπροστά στην που έχουν μόλις καρφώσει μια σκανδαλία του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Snowden.   Τελικά, σύμφωνα με νέα αναφορά του συμβούλου της ΝSA Rajesh De, οι αρνήσεις της Facebook της Google και της Apple καταρρίπτονται: 



Η Guardian γράφει: «Ο Rajesh,  ανώτατος σύμβουλος της NSA είπε ότι όλο το περιεχόμενο επικοινωνίας και τα σχετικά δεδομένα των εταιριών λαμβάνονταν από την NSA σύμφωνα με τον νόμο περί επιτήρησης του 2008, με τις εταιρείες να έχουν γνώση περί των συναλλαγών. Ερωτηθείς κατά την ακρόαση της περασμένης Τετάρτης από την κυβερνητική επιτροπή για την ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων, αν η περισυλλογή έγινε σύμφωνα με τον νόμο, γνωστό και ως “Fisa Amendments Ac” και πραγματοποιήθηε με την σύμφωνη γνώμη και την βοήθεια των εμπλεκόμενων εταιρειών.» ο De απάντησε «Ναι».

Μάλλον τελικά η «οργισμένη» αντίδραση τουZuckerberg προς την αμερικάνικη κυβέρνηση και οι ανάλογες διαμαρτυρίες και τα «συλλαλητήρια» που γίνονταν στην Sillicon Valley ήταν κομμάτια μιας κακοστημένης παρωδίας. Βρισκόμαστε ξανά πίσω στο σενάριο που δημιουργήθηκε όταν αποκαλύφθηκε η λειτουρία του μηχανισμού παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων PRISΜ και όλων των κομματιών που τον συμπληρώνουν. Οι online επικοινωνίες είναι προσβάσιμες σε πολλά ζευγάρια μάτια. Παρακολουθούμε χιλιάδες online επικοινωνίες, ενώ  τρομοκράτες δρούν ελεύθεροι, είχε δηλώσει ο Εdward Snowden κατά την εμφάνιση του στο SXSW. Τα δεδομένα του Rajesh επιβεβαιώνουν πως τελικά ένας «τρομαγμένος» σύμμαχος  όπως η Silicon Valley, παραμένει σύμμαχος.  




Share this article :

0 comments:

Post a Comment