Friday 28 March 2014

O Steven Seagal φέρνει τον Putin πιο κοντά στο Hollywood





O Στηβεν Σηγκάλ, ναι,  αυτός που έχει καταφέρει να πατήσει κουτάβι με πολεμικό όχημα, εξελίσσεται σε φανατικό θαυμαστή της εξωτερικής πολιτικης της Ρωσίας. Ο άνθρωπος δεν το έχει κρύψει, έχει χορέψει παραδοσιακούς χορούς της Τσετσενίας, έχει γίνει το διαφημιστικό «πρόσωπο» γνωστής ρωσικής βιομηχανίας όπλων και μπορεί και θέλει να πάει ακόμα πιο μακριά. 

Με αφορμή την επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία, ο Στήβεν θέλει να γίνει ο -κάτι σαν- πρέσβης της ρώσικης κυβέρνησης στο Hollywood.  Σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, ο βετεράνος wannabe – Τσακ Νορις σε νέα του συνέντευξη στην Rossikaya Gazeta δήλωσε  πως «η επιθυμία του Βλάντιμιρ Πούτιν να προστατέψει τους Ρωσόφωνους της Κριμαίας και την στρατιωτικής βάση της Μάυρης Θάλασσας είναι…"αρκετά λογική". 

Ο Στήβεν, που αυτή την εποχή γυρίζει νέα ταινία στην Ρουμανιά, χαρακτήρισε επίσης τον Πούτιν ως «έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες αυτού του κόσμου» και (με ελεγχόμενες τις πληροφορίες πως ένα δάκρυ κυλούσε ενοχλητικά στα badass μάγουλα του) εξομολογήθηκε «για μένα είναι σαν αδελφός μου» ενώ επέκρινε τους αμερικάνους για την «ανόητη» πολιτική τους στην Ουκρανία. (ίναι υπερβολικό να ζητήσουμε ένα αγώνα τζούντο μεταξύ των αδελφών Σηγκάλ-Πούτιν; Ακούς AMC, HBO;)

Η τελευταία αποστροφή του Σηγκάλ ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι φημολογείται πως ετοιμάζεται να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Αριζόνα. Δεν έχει άδικο σε όσα λέει ο Στηβεν, εάν εννοεί πως Αμερική έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα να επικρίνει υπερδυνάμεις όπως η Ρωσία για τις ιμπεριαλιστικές τους βλέψεις.  Αλλά με το να αγνοεί τον καιροκοπισμο και τα παρανοικά σχέδια του Κρεμλίνου για την νέα  USSR, ο Σηγκαλ αποδεικνύει πως η κλασσική ρήση «κτηνώδης δύναμη, ογκώδης άγνοια» τον χαρακτηρίζει. 
Θα προτείναμε στον αγαπημένο  -κάποτε wannabe Τσακ Νόρις- ηθοποιο να διαβάσει από εδώ την πολύτιμη συμβουλή του Αρνολντ Σβατζενέγκερ προς τους ηγέτες των χωρών που εμπλέκονται στο θέμα της Κριμαιας: «Νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουν τώρα, είναι να σταματήσουν ό,τι κάνουν τώρα και να δουν την ταινία “Sabotage” (νέα ταινία που πρωταγωνιστεί)
 Τριάντα χρόνια Terminator, ο Άρνι ξέρει να δίνει λύσεις…




Share this article :

0 comments:

Post a Comment