Friday 28 March 2014

O Lion King στον Κύκλο του Αίματος



Στην αρχή σκοτώθηκε μια καμηλοπάρδαλη. Η καμηλοπάρδαλη ήταν απόλυτα υγιής και εκείνοι που είχαν λάβει την απόφαση για την αφαίρεση της ζωής της, ήταν υπάλλοι ζωολογικού κήπου στην Κοπεγχάγη.  Η δολοφονια συνέβη με θεατές μικρά παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν κάθε λεπτό από τον διαμελισμό του άτυχου ζώου που στην συνέχεια «ταίστηκε» στα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου.  Με αυτό τον τρόπο διδάχθηκε στους μικρούς θεατές ένα μάθημα επιβίωσης του ισχυρού στην φύση. Οι ζωόφιλοι από όλο τον κόσμο καταδίκασαν αυτή την πράξη. Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου δεν σταμάτησαν εκεί.

(η νεκρή καμηλοπάρδαλη, λίγο πριν ταιστεί στα λιοντάρια, μπροστά στο..κοινό της)
Ένα μήνα αργότερα σκότωσαν τέσσερα – απολύτως υγιή – λιοντάρια.  Αυτή η εξέλιξη θα απαιτούσε ίσως μια διάγνωση ψυχολογικών παθήσεων από τον Δόκτωρα Χάνιμπαλ Λέκτερ: Είναι ψυχοπαθείς αυτοί οι Δανοί; Όχί, φαίνεται πως η επίσημη δικαιολογία για την δολοφονία της καμηλοπάρδαλης ήταν υπήρχαν ανησυχίες πως συμμετείχε σε αιμομικτικό ζευγάρωμα. Ακούγεται λογική.  Η δικαιολογία για τις δολοφονίες των λιονταριών;  Έπρεπε να…κάνουν χώρο για την έλευση ενός νέου λιονταριού.  Ένας νέος «Βασιλιάς της ζούγκλας» θα έκανε την εμφάνιση του και οι υπάλληλλοι του ζωολογικού κήπου είχαν προβλέψει πως θα έτρωγε τουλάχιστον τα δυο παιδιά της τετραμελής οικογένειας λιονταριών. Οι Δανοί ζωοφύλακες θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους “Lion King”, μόνο που αυτή την φορά ο Μουφάσα δεν προλαβαίνει να παλέψει για την επιβίωση των παιδιών του.
Τα δυο μεγαλύτερα λιοντάρια έπρεπε να θανατωθούν και εκείνα. Ο λόγος: «Ήταν αρκετά μεγάλά σε ηλικία, δεν θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.» αναφέρουν οι αρχές του ζωολογικού κήπου.  Ο επιστημονικός διευθυντής Bengt Holst με δήλωση του δεν έκρυψε το σοκ του για το σοκ που προκάλεσε η είδηση του θανάτου των ζωών. Είπε:  «Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος θυμός, όταν καθημερινά σκοτώνονται τόσα ζώα στην άγρια ζούγκλα.». Ναι, είναι η άγρια ζούγκλα και ένας ζωολογικός κήπος πρέπει να απεικονίζει ρεαλιστικά όσα συμβαίνουν εκεί. Σε αυτό το σημείο η υπεράσπιση μιας εγκληματικής ενέργειας αποχωρίζεται την λογική και γίνεται τόσο προσβλητική όσο και η ίδια η ενέργεια.
Ο εκπρόσώπος Τύπου Τobias Stanbaek με δήλωση του επιβεβαίωσε πως και στους ζωολογικούς κήπους εργάζονται τρομακτικοί άνθρωποι. Είπε για τα δυο νεαρά λιοντάρια: «Προτείναμε σε άλλους χώρους να φιλοξενήσουν τα λιοντάρια αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον.»

Παρατήρηση πρώτη: Δουλεύεις σε ζωολογικό κήπο, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να προκαλέσεις ενδιαφέρον για δυο μικρά λιονταράκια;  Πόσο κακός πρέπει να είσαι στην δουλειά σου…
Παρατήρηση δεύτερη: Η επόμενη λύση σου είναι να βάλεις τα λιοντάρια σε καθεστώς…κινητικότητας, με προορισμό την «αιώνια» ζωή. Δηλαδή ΘΑΝΑΤΟΣ!  Στοιχηματίζω πως το να χτίσεις έναν μικρότερο χώρο, , πες το και «κλουβί» δεν σου πέρασε από το μυαλό;  Μάλλον δεν θα υπήρχε κάποιο IKEA εκεί κοντά. Α, το ξέχασα, στην Δανία βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος..
Ίσως το γεγονός ότι σε κάποια μέρη του πλανήτη συνεχίζει να είναι νόμιμη η αφαίρεση μιας ζωής μέσω της θανατικής ποινής, να μας κάνει και εμάς, τους ανθρώπους μέρος της ζούγκλας. Όμως η θανατική ποινή επιβάλλεται κυρίως σε διατελέσαντες σοβαρές εγκληματικές πράξεις. Ποιο έγκλημα ακριβώς διέπραξαν τα τέσσερα λιοντάρια και η καμηλοπάρδαλη;
(πηγές: TheDailyBeast)





Share this article :

0 comments:

Post a Comment