Sunday 23 March 2014

TV: Η "Αλίκη Στην Αραβία" είναι μια πολύ κακή ιδέα σειράς




To Alice In Arabia είναι μια δραματική σειρά για ένα «μια αντιδραστική έφηβη που ζει στην Αμερική» .Όταν μυστηριωδώς χάνει τους γονείς της σε θανατηφόρο ατύχημα, η νεαρή κοπέλα απαγάγεται από μια «νέα» οικογένεια Σαουδάραβων. Η Άλις ξαφνικά έρχεται σε επαφή με έναν νέο κόσμο, γεμάτο ανθρώπους με παράξενες και διαφορετικές αντιλήψεις για την ζωη. Φυλακισμένη στο βασιλικό κτίσμα του σαουδάραβα παππού της, η Αλις πρέπει να βασιστεί στο ανεξάρτητο, επαναστατικό της πνεύμα για να βρεί έναν τρόπο να γυρίσει στο σπίτι της. Αρχικά όμως, πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει φορώντας τον φερετζέ. 

Το ABC Family έδωσε το «οκ» για να προβληθεί ο πιλότης της σειράς “Alice In Arabia” νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Στην συνέχεια όλοι, από τα κοινωνικά σωματεία για την υποστήριξη των Μουσουλμάνων, μέχρι κάθε ανθρωπινη φιγούρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία και το διαφορετικό έξεφρασαν σοβαρές διαφωνίες με καυστικά tweets και emails προς την παραγωγή της σειράς. Eνδεικτικά ένα από αυτά: «Τον ακούτε αυτόν τον ήχο; Είναι οι εκατομμύρια μουσουλμάνες γυναίκες που γελούν δυνατά καθώς η Άλις προσπαθεί να… «επιβιώσει φορώντας τον φερετζέ». Μόνο η ιδέα πως ο φερετζές είναι κάτι μέσα στο οποίο πρέπει να επιβιώσεις, προσβάλλει την ευφυία των μουσουλμάνων γυναικών, αποτυπώνοντας τις ως αντικείμενα και όχι ως πρωταγωνίστριες της θρησκευτικής τους λατρείας.»

Το βράδυ της Παρασκευής, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC Family εξέδωσε την οριστική του απάντηση για το θέμα: «Η συνομιλία που εξελίσσεται για τον πιλότο της νέας μας σειράς δεν είναι αυτό που είχαμε προβλέψει να συμβεί και σίγουρα δεν είναι θετική για την δημιουργική δαδικάσία. Γι` αυτό λοιπόν ακυρώνεται η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς.». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε, πως θα έπαιζε και ο Αλαντίν, λίγο πιο...άσπρος. 






Share this article :

0 comments:

Post a Comment