Thursday 13 March 2014

Το φαντασμα της Κατερινας Γιουλακη


Το “50 Shades Of Grey” , η γνωστή τριλογία βιβλίων μαλακού πορνό, κυκλοφόρησε το 2011 και αμέσως έγινε εκδοτικό φαινόμενο με  πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια και μεταφράσεις του βιβλίου σε 52 γλώσσες.  Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από τους βιβλιοκριτικούς ως μια «ένοχη απόλαυση» που περιέχει ένα «σωρό κλισέ»  από μια συγγραφέα που είναι «η Emily Bronte, αν αφαιρέσεις το ταλέντο» (New York Times) και μια κεντρική ηρωίδα που “θέλεις να την χαστουκίσεις για την έλλειψη αυτοσεβασμού που την διακρίνει.»  .

 Ο συγγραφέας Shalman Rushdie είπε: «Δεν έχω διαβάσει κάτι πιο κακογραμμένο στην ζωή μου. Κάνει το Twilight να μοιάζει με το «Πόλεμος και Ειρήνη». Παρ` όλα αυτά η E.L James κατάφερε με ένα βιβλίο της να πουλήσει όσο όλη η σειρά των βιβλίων “Harry Potter” της J.K Rowling. Το 50 Shades Of Grey έγινε η πιο επικερδής ένοχη απόλαυση του χαρτιού.  Όμως η E.L James λογαριάζει χωρίς τον ανταγωνισμό Η Susan Patton κυκλοφορεί νέο βιβλίο και είναι έτοιμη να της κλέψει την δόξα.



Η Susan Patton πριν γράψει το “Marry Smart: Advice For Finding The One»  είχε γράψει ένα άρθρο στην εφημερίδα Daily Princetonian που την έκανε διάσημη στο Internet ως «Η Μαμά Από Το Princeton”. Η Susan συμβούλευε τις νεαρές γυναίκες που σπουδάζουν ή έργάζονται κυνηγώντας το όνειρο μιας καριέρας, να αλλάξουν μυαλά. «Η χαρά και η προσωπική σας ευτυχία ξεκινά και τελειώνει στην επιλογή του συντρόφου σας. Τώρα που είστε νέες και έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τόσους άντρες, τώρα είναι η ευκαιρία σας για να γίνετε ευτυχισμένες.» έγραφε η Μαμά Από το Princeton, τονίζοντας πως οι άντρες «συνήθως παντρεύονται γυναίκες που είναι νεότερες τους και λιγότερο έξυπνες» όποτε κορίτσια αν θέλετε γάμο αφήστε τα πτυχία και τους γάμους!  

 Το άρθρο έγινε viral με χιλιάδες αρνητικά σχόλια, και η εφημερίδα Wall Street Journal πρότεινε στην Patton να γράψει κάτι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σύντομα ήρθε και η πρόταση από εκδοτικό οίκο για το πρώτο της βιβλίο.  Μάλλον τους θύμησε το "Pleasantville", την ταινία που ο David και η Jenny από το σαλόνι του σπιτιού τους μεταφέρονταν στην ασπρόμαυρη ζωή μιας τηλεοπτικής σειράς του 1958.



Το  “Marry Smart: Advice For Finding The One»   περιέχει συμβουλές  για όλους. Σαν ένας Χίτλερ στο σώμα της Κατερίνας Γιουλάκη από το «Ρετίρε» η Patton παρομοιάζει τις παχουλές γυναίκες με κόπρανα και τους συμβουλεύει να κάνουν άμεσα χειρουργική επέμβαση.  Τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης μάλλον κάτι έχουν καταλάβει λάθος: «Σας παρακαλώ, όχι σε εμένα τα σχόλια για την γυναίκα-θύμα. Όποια γυναίκα κυκλοφορεί μεθυσμένη και προκλητικά ντυμένη μπροστά από έναν άντρα, ας αναλάβει τις ευθύνες τις για ότι κι αν συμβεί» γράφει η Susan  στο βιβλίο της.



Οι άντρες στο σύμπαν της Susan Patton, είναι υπέροχα πλάσματα και η ίδια πουλάει και λίγο "πνεύμα" για να τους φέρει στο κοινό της: «Οι άντρες εχουν στόχο να κάνουν ελεύθερο σεξ με όποια ανόητη, κακή και άτακτη γυναίκα βρεθεί στο δρόμο τους.  Το έλευθερο σεξ για έναν άντρα είναι πιο εύκολο κι από το να φτιάξει ένα σάντούιτς». Είσαι σίγουρη Susan;

 Το βιβλίο “Marry Smart” της Susan Patton κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου. Ένας αστικός θρύλος λέει πως με κάθε εκατομμύριο που πουλάνε οι 50 Αποχρώσεις του Γκρί, ένας συγγραφέας αυτομαστιγώνεται, ή στην περίπτωση του  Salman Rushdie, ψάχνει την E.L James να την χαστουκίσει.  Θα προτιμήσω το Pleasantville. Έχει καλύτερο φινάλε






Share this article :

0 comments:

Post a Comment