Wednesday 12 March 2014

Ο Barrack Obama κανει πλακα στον Ζακ


Δεν ήταν φάρσα. O Ζακ Γαλιφιανάκης είχε νέο επεισόδιο Between Two Ferns με καλεσμένο τον Barrack Obama. Και τα πήγαν πολύ καλά οι δυο τους.  



To “Between Two Ferns” είναι μια παρωδία τηλεοπτικού talk show με παρουσιαστή τον Ζακ Γαλιφιανάκη, και καλεσμένουςν συνήθως movie stars. Ο Ζακ τους υποβάλλει συνήθως ξεκαρδιστικά γελοίες ερωτήσεις, ενώ με μερικούς (Bradley Cooper, Justin Bieber) έχουν πέσει και λίγες «ψιλές» ανάμεσα στις δυο φτέρες του show. 


Tι προηγήθηκε της εμφάνισης του Barrack στο Between Two Ferns: 

  • Η ψήφιση του Affordable Care Act, του νομοσχέδιου για την δημοσία ασφάλιση, που έγινε το προσωπικό στοίχημα της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο.
  • Ο νόμος έχει ως στόχο να προσελκύσει τους νέους (18-34) ανασφάλιστους, που υπολογίζεται πως είναι περίπου 18 εκατομμύρια και να τους παρέχει ποιοτική και δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (πχ νοσοκομείακες εξετάσεις)
  • Όμως το τεχνικά προβληματικό λανσάρισμα του website healthcare.gov έχει αποθαρρύνει πολλούς νέους από να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, του οποίου η προθεσμία εγγραφών λήγει στις 31 Μαρτίου. Λιγότεροι νέοι και περισσότεροι ηλικιωμένοι συμμετέχουν στο “Obamacare”.
  • Η ομάδα Obama πλησιάζει το comedy site Funny Or Die που προβάλλει το “Between Two Ferns” και τον Ζακ Γαλιφιανάκη.  Στην συζήτηση που γίνεται για την συμμετοχή του Barrack Obama στο show ζητείται από τον Zach να μην αλλάξει καθόλου τον τόνο της πρόζας του. Αλλά ο πρόεδρος θα έχει τον χρόνο του να πείσει τους νέους να εγγραφούν στο πρόγραμμα.
(Μόνο ο Dennis Rodman λείπει!)





Τι πέτυχε η εμφάνιση Obama στο Between Two Ferns:

Δεν πήγε κι άσχημα! Αρχικά μάθαμε που γύρίζεται το "Between Two Ferns" (σκάνδαλο!) Συνολικά το video είχε περισσότερες από 5.4 εκατομμύρια αναπαραγωγές μέσα σε μια μέρα. Στην συνέχεια αυτό το tweet αποκάλυψε πως το Funny Or Die  έγινε ο πρώτος ανταποκριτής επισκεψιμότητας προς το Healthcare.gov. Δηλαδή κανένα άλλο site δεν έδωσε περισσότερα clicks στο Healthcare.gov από το Funny Or Die.  Όμως ήταν αρκετοί αυτοί που επισκέφθηκαν το κρατικό site ασφάλισης;

Τελικά οι απόψεις διήστανται. Αν και  δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία της ενέργειας, ο John McCormack της εφημερίδας Weekly Standard, επικαλούμενος πηγές από΄τον Λευκό Οίκο, αναφέρει πως μόλις 19.000 άτομα κλίκαραν το Healthcare.gov αφού είδαν το Between Two Ferns. Ο Rich LeFurgy, συνιδρητής της General Advisors σχολίασε με νόημα «Είναι ο πρόεδρος ρε γαμώτο! Θα περίμενα περισσότερο traffic!» 



Βέβαια  το πραγματικό κέρδος μπορει να έρθει και στις επόμενες ημέρες: Αν το Healthcare.gov διατηρήσει σταθερά 19.000 επισκέπτες ανά ημέρα και αυτοί στην συνεχεια μετατρέπονται σε συνδρομητές του νέου προγράμματος ασφάλισης, τότε μάλλον ο Zach θα πρέπει να γίνει "μονιμάς" στον Λευκό Οίκο. Έστω να δούμε τον Zack, σε ένα Between Two Ferns με το δικό μας Ευάγγελο Βενιζέλο…(Φαντάσου..)



Share this article :

0 comments:

Post a Comment