Wednesday 12 March 2014

Πτήση 370: Τηλεφωνα χωρίς αποδεκτη





Οι συγγενείς των αγνοουμένων της πτήσης MH370 θα συνεχίσουν να πιστεύουν πως οι αγαπημένοι τους είναι ζωντανοί.  Κάποιοι πιστεύουν πως έχουν ένα πολύ δυνατό «σημάδι» γι` αυτό.

Η Biang Langwei, συγγενής αγνοούμενου εμφανίστηκε στην Κινεζική τηλεόραση για να δείξει πως το κινητό του αδελφού του χτυπάει ακόμα. Είπε: « Σήμερα το πρωί κάλεσα τον αδελφό μου δυο φορές και άκουγα το τηλέφωνο του να καλεί.» Στην συνέχεια προσπάθησε κι άλλες φορές, ακούγοντας το σήμα του τηλεφώνου να χτυπά μερικές φορές και στην συνέχεια να αποσυνδέεται η κλήση.

Στην συνέχεια κι άλλες οικογένειες δοκίμασαν ότι έκανε η Biang,  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του China.org.cn μια ομάδα 19 οικογενειών υπέβαλλε κοινό αίτημα στις Μαλασιανές Αερογραμμές για την εντατικοποίηση της έρευνας, με επίκεντρο τα κινητά τηλέφωνα των αγνοουμένων.   Γιατί καλούν τα τηλέφωνα τους και μετά ξαφνικά κλείνουν; Τι δείχνει αυτό για τους αγνοούμενους της πτήσης 370;


Δυστυχώς απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με τον αναλυτή wireless τεχνολογίας Jeff Kagan «όταν επιλέγεις  έναν αριθμό και το κινητό σου ξεκινά να τον καλέι,  αυτό δεν σημαίνει πως η κλήση σου  φτάνει άμεσα  στον αποδέκτη της.  Αρχικά, το δίκτυο προσπαθεί να σε συνδέσει. Το τηλέφωνο σου  θα χτυπήσει μια, δυο, τρεις φορές και αν εν τω μεταξύ το δίκτυο έχει βρει τον αριθμό που καλείς, θα σε συνδέσει. Αν δεν τον έχει βρει, θα αποσυνδεθείς.» 


Γενικά ο ήχος ενός τηλεφώνου που καλεί,δεν έιναι τίποτα παραπάνω από ένα τρικ για να παραμείνουμε στην γραμμή. «Πρόκειται για έναν ήχο που εκπέμπει η συσκευή μας, καθώς το δίκτυο προσπαθεί να εντοπίσει τον αριθμό που θέλουμε να καλέσουμε.  Ο ήχος της κλήσης είναι ένα τέχνασμα για να κρατήσουμε τον καλών αριθμό στην γραμμή. Ο πραγματικός ήχος του δικτύου καθώς ψάχνει για τον αποδέκτη μιας κλήσης δεν έχει καμία σχέση με αυτόν.» δηλώνει στο Mashable εκπρόσωπος του οργανισμού CTIA-Wireless. 



Τελικά μπορούν να δώσουν κάποιο στοιχείο οι κλήσεις προς τους αγνοούμενους ;«Τα μέλη των οικογενειών ακούν τον ήχο των τηλεφώνων τους και ελπίζουν σε ένα θαύμα. Αλλά δυστυχώς αυτός ο ήχος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα» τονίζει ο Kagan.  Όμως οι συγγενείς των αγνοουμένων επιμένουν, ζητώντας έρευνα για τον εντοπισμό της τοποθεσίας των κινητών.  Kάτι τέτοιο μπορεί ύπο προυποπθέσεις να δώσει στοιχεία για το αν και που βρίσκονται επιζώντες της μοιραίας πτήσης,  εκτός αν τα τηλέφωνα κειτόνται στον ωκεανό, όποτε είναι απίθανο να βρεθούν. «Εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους, αν έχουν GPS, αν το GPS λειτουργεί, αν η τοποθεσία που βρίσκονται εχει σήμα αναμετάδοσης GPS. Αλλά ναι, αν υπάρχουν όλα αυτά, τότε ίσως και να βρεθούν.» συμπληρώνει ο Jeff Kagan. 

Η αλήθεια είναι πως οι κλήσεις των συγγενών πρς τους αγνοούμενους έγιναν, αλλά οι αποδέκτες δεν βρέθηκαν ποτέ. Και όσο δεν προκύπτουν στοιχεία από τις έρευνες για τον εντοπισμό τους, αυτή η αλήθεια δεν καταπίνεται εύκολα. 



Share this article :

0 comments:

Post a Comment