Thursday 20 March 2014

Αιγυπτιος τηλεπαρουσιαστης αθωωνει βιαστες




Παρακάτω ακολουθεί η εικόνα μιας νεαρής μαθήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης μέσα στο πανεπιστήμιο του Κάιρο. Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου δήλωσε πως η εμφάνιση της ήταν προκλητική και «λάθος». 



Στην συνέχεια και ο γνωστός Αιγύπτιος τηλεπαρουσιαστής Tamer Amin, μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή είχε να πει πολλά. 





To "Belly dancer" το λέει για να ξεκινήσει στα "μαλακά", το "hooker" είναι για να τον αποθεώσει το κοινό του. 


(έτσι εξηγειται)






(κάπου εκεί ο Tamer ξεκίνησε να φαντάζεται τιμωρούς με φλογισμένες δάδες να κυνηγούν γονείς, φοιτητές και την φοιτήτρια)

Τελικά o Αmin προκάλεσε μια εντελώς διαφορετική αντίδραση από αυτή που υπολόγιζε. Μια ομάδα Αιγύπτιων ακτιβιστών εμπνεύστηκαν από τα λόγια του και δημιούργησαν ένα event στο Facebook με τίτλο «Η δημόσια εκστρατεία για την σεξουαλική κακοποίηση του Tamer Amin”. Στην σελίδα με μπόλικη ειρωνεία αναφέρουν πως ίσως και ο Amin να ντύνεται προκλητικά και να «προκαλεί» μια επίθεση ανάλογη με αυτή που δέχθηκε η φοιτήτρια. «Ο Tamer Amin εμφανίζεται στην τηλεόραση για να δώσει άφεση αμαρτιών σε βιαστές. Το άτομο που ενθαρρύνει τους θύτες αξίζει να γίνει κι εκείνος θύμα.» λέει η περιγραφή της σελίδας του event. Στα σχόλια της σελίδας, αρκετές γυναίκες περιγράφουν τις δικές τους εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Σύμφωνα με έρευνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 90% των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Ανάλογως και στο Twitter, ακτιβιστές έχουν δημιουργήσει το hashtag “First Sexual Assault” όπου γυναίκες και άντρες περιγράφουν την πρώτη φορά που δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση. Σίγουρα δεν αξίζει κανείς να επιτεθεί στον Αιγύπτιο τηλεπαρουσιαστή, ούτε και σε εκείνους που κακοποίησαν την νεαρη φοιτήτρια. Μπορείς όμως να τους τιμωρήσεις όπως τον Frank Reynolds στο "It`s Always Sunny In Philadelphia". Πάντα πιάνει.


(υστερόγραφο)


(μια ακόμα χειρότερη τιμωρία για τον Tamer Amin)



Share this article :

0 comments:

Post a Comment