Thursday 27 March 2014

Κριμαία: Ο Free Willy εκπαιδεύεται για πόλεμο




Ο ουκρανικό στρατός έχει μια ομάδα δέκα δελφινιών στην Σεβαστούπολη, με ενεργά στρατιωτικά καθήκοντα.  Τα δελφίνια λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις που μπορούν να περιγραφούν ως «θαλάσσιες μάχες για την υπεράσπιση πλοίων σε λιμάνια και σε κατάσταση επιδρομών.» Και πως ακριβώς υπερασπίζονται πλοία; Με όπλα και μαχαίρια, κολλημένα στα υπέροχα κεφάλια τους. Καμία σχέση με την εικόνα του “Free Willy” που είχες στο μυαλό σου.

Μετά από το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας που είχε ως αποτέλεσμα την αποδοχή της απόσχισης από την Ουκρανία, οι Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν την κατάληψη των ναυτικών βάσεων της Κριμαίας. Σε μια από αυτές τις βάσεις βρισκόταν και η ομάδα των μαχητικών δελφινιών. Τα δελφίνια πλέον έχουν «παραδοθεί» στο ρωσικό ναυτικό, σύμφωνα με δήλωση εργαζομένου στις εγκαταστάσεις της Σεβαστούπολης. 



Οι Ρώσοι έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες για την μετατροπή των δελφινιών σε θαλάσσιους G.I Joe. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους, που οι Ουκρανοί επρόκειτο να κλείσουν φέτος τον Απρίλιο, λόγω έλλειψης πόρων, αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά από τους Ρώσους. Ένας από τους μηχανικούς που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της Κριμαίας έχει αποκαλύψει πως το ρωσικό ναυτικό αναμένεται να φορέσει νέες πολεμικές συσκευές στα δελφίνια που θα έχουν ως στόχο «την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους σε πολεμικές ενέργειες.» . Πρόκειται για συσκευές που θα βοηθούν τα δελφίνια να ανιχνεύσουν άγνωστα υποθαλάσσια αντικείμενα στέλνωντας σήμα στο μονιτορ του χειριστή τους. Το ρωσικό ναυτικό θα συνεχίσει να αναπτύσσει παρόμοιο λογισμικό και σε θαλάσσιους λέοντες.

Το μόνο που μπορεί να «στραβώσει» τα σχέδια των Ρώσων είναι ο…έρωτας. Τον περασμένο Μάρτιο, τρία από τα δελφίνια της ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης δραπέτευσαν, αναζητώντας το ταίρι τους!  Ο Υury Plyachenko πρώην αξιωματικός ναυτικών βάσεων της Σοβιετικής ένωσης έχει επιβεβαίωσει τον κίνδυνο: «Αρκετές φορές μέσα στην δεκαετία του 90 είχε χαθεί ο έλεγχος των δελφινιών. Αν ένα αρσενικό δελφίνι εντοπίσει ένα θηλυκό κατά την περίοδο του ζευγαρώματος του, θα την ακολουθήσει αμέσως, χωρίς να υπακούσει σε εντολές κανενός. Αλλά σε μια εβδομάδα το πολύ, θα έχει γυρίσει πίσω.» Αν και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό μετά την κατάληψη της βάσης από τους Ρώσους, θα ήταν ιδανική εξέλιξη για τα δελφίνια να επικρατήσει ο έρωτας.


(Ακολουθεί η πιο όμορφη εικόνα που θα δεις σήμερα)





Share this article :

0 comments:

Post a Comment