Thursday 1 May 2014

Sterling & Palin: Κτηνώδης δύναμη, ογκώδης...




Οι ρατσίστικές ατάκες του Donald Sterling σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, που έφεραν τον αποκλεισμό του από το NBA ύστερα από εντολή του κομισάριου Adam Silver, δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός. Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, για την καλύτερη απόδειξη πως οι επικίνδυνοι τρελοί βρίσκονται παντού και πολλές φορές ακόμα και σε πολιτικά αξιώματα.  Η Sarah Palin, με την πρόσφατη εμφάνιση της θύμισε κάτι από τον κόσμο της ταινίας Idiocracy του Mike Judge (Sillicon Valley) όπου, πεντακόσια χρόνια μετά το Σήμερα, η ευφυία είναι είδος προς εξαφάνιση. Μόνο που η Palin δεν μίλησε για junk food και σκουπίδια που ήταν το επικεντρο του Idiocracy, αλλά για κάτι πιο σοβαρό. Όπλα.


Η γερουσιαστής από την Alaska βρέθηκε σε συνέδριο του NRA (Oργανισμός για την διάδοση της οπλοκατοχής)  για να θυμίσει στο κοινό μια σκοτεινή πλευρά του πολέμου των Αμερικανών στο Ιρακ. "Αν ήμουν εγώ πρόεδρος όλος ο κόσμος θα ήξερε πως ο εικονικός πνιγμός έιναι  ο τρόπος που βαπτίζουμε τους τρόμοκράτες» είπε η Sarah Palin κερδίζοντας το χειροκρότημα και την αποθέωση του κοινού της οργάνωσης, που συνήθως του απαρτίζεται από νοσταλγούς του George W.Bush και του R.Reagan.

 Για τους υπόλοιπους θεατές της ομιλίας της, η απορία ήταν έκδηλη,  σαν ένα μεγάλο «what the f***» για την ευκολιά που η γερουσιάστρια έκανε την ομιλία της να μοιάζει με video στρατολόγησης μελών της Άλ Καίντα, όπως την χαρακτήσε ο Jon Stewart. O γνωστός παρουσιαστής παρομοίασε την ομιλία της με τα TED Talks: "Είναι τα "Huh? Talks", μοιάζουν με τα "Ted Talks" μόνο που δεν καταλαβαίνεις τίποτα από όσα λένε και για κάθε πρόβλημα  η μόνη λύση είναι τα όπλα!"


Mήπως ζούμε τελικά το σενάριο του Idiocracy;  Μήπως αν κλείσουμε μάτια και αυτιά, τότε όλές αυτές οι πολεμοχαρείς/ρατσιστικές καρικατούρες θα εξαφανιστούν;  Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί προφητική η ταινία του Mike Judge..









Share this article :

0 comments:

Post a Comment