Thursday 15 May 2014

Louie C.K: "So Did The Fat Lady" - Όταν ένα Κορίτσι ερωτεύεται ένα Αγόρι...




Η τηλεοπτική κωμωδία Louie του Louis C.K εμπνέεται από την πιο σκληρή πλευρά της ζωής, αφηγούμενη  τις εφιαλτικά άβολές στιγμές καθημερινότητας του δημοφιλούς standup comedian με χιούμορ ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα αδυσώπητο. Το επεισόδιο “Sο Did The Fat Lady” της περασμένης Κυριακής, ήταν τίποτα λιγότερο από μια γροθιά στο στομάχι.

 Τι συμβαίνει: Ο Louis συναντά την Vanessa (που την υποδύεται μοναδικά η Sarah Baker) μια αστεία, όμορφη, ειλικρινή γυναίκα, που εργάζεται ως σερβιτόρα στο Comedy Cellar, το club που εκείνος κάνει τις standup βραδιές του. Αφού ολοκληρώσει την εμφάνιση του, εκείνη του ζητάει να βγουν ραντεβού, αλλά εκείνος – ανα και είναι φανερό πως του αρέσει-  αρνείται.   Την επόμενη φορά που την βλέπει, εκείνη ξανά τον φλερτάρει και του προτείνει να βγούν, αλλά ο Louie δυσκολεύεται. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ερωτική ένταση:  Αμήχανες σιωπές, έντονα βλέμματα, άβολα αστεία, όλα τους  λένε «σε θέλω», αλλά μόνο από την πλευρά της Vanessa. Γιατί η Vanessa τελικά, είναι λίγο πιο παχουλή από τα κορίτσια που έχει βγει στο παρελθόν ο Louie. Και αυτή η ιδέα μοιάζει να παραλύει το μυαλό του.

Την τρίτη φορά που συναντιούνται, ο Louis  - το τελευταίο δευτερόλεπτο- αποφασίζει να ρισκάρει, καλώντας την Vanessa να βγουν για ένα καφέ και βραδινή βόλτα. Ένα χαλαρό ραντεβού, που η Vanessa ανταλάσσουν αστεία, χαμόγελα και αυτοσαρκαστικές εξομολογήσεις. Όταν ο Louis παραπονιέται πόσο δύσκολο είναι να βγείς ραντεβού στην Νέα Υόρκη, η Vanessa του απαντάει πως η δική της φάση είναι πολύ χειρότερη: « Δοκίμασε να βγείς ραντεβού στην Νέα Υόρκη, παχουλή και κοντεύοντας τα 40.»

O Louie σχεδόν αυτόματα αντιδρά: «Μα δεν είσαι χοντρή», αλλά η Vanessa ξέρει ότι είναι παχουλή,  έχει αποδεκτεί το πώς δείχνει στον καθρέφτη. Η απάντηση της Vanessa αφήνει τον Louie άφωνο, άλαλο,  αλλά και όλους εμάς. Είναι μια γερή κλωτσία  στα γεννητικά όργανα του κλισέ που θέλει στο σινεμά και την τηλεόραση ultra sexy γυναίκες δίπλα σε άντρες του μέσου όρου, αλλά ποτέ το αντίθετο. Τελικά γιατί ένας 40αρης χωρισμένος με παιδιά, ένας τύπος που είναι φανερό πως της ταιριάζει,  να μην θέλει να είναι στο πλευρό της; 





Share this article :

0 comments:

Post a Comment