Thursday 22 May 2014

Ποτάμι: Eκείνοι που δεν ξεπέρασαν την...Πρώτη Φορά




Πριν από μερικά 24ωρα, ένα προεκλογικό σποτ για το Ποτάμι, με πρωταγωνίστρια μια νεαρή κοπέλα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κατηγορίες περί σεξισμού.  Το σποτ, που είχε ως πρωταγωνίστρια μια νεαρή κοπέλα  που περιγράφει «έντονα» τα συναισθήματα προσμονής για την πρώτη της φορά στην κάλπη των εκλογών αντιμετωπίστηκε αρνητικά ακόμα και από μέλη και υποψήφιους του Ποταμιού για την Ευρωβουλή. 

Σήμερα το Ποτάμι έχει ήδη επανέλθει με το τρίτό διαφημστικό σποτ της προεκλογικής του εκστρατείας (όλα δια της σκηνοθετικής καθοδήγησης του Πάνου Κοκκινόπουλου) όπου αυτή την φορά πρωταγωνιστεί ένα αγόρι, με το ίδιο σενάριο και οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί έχουν μάλλον καταλαγιάσει. Φαίνεται πως το «σκεπτόμενο» κομμάτι της κοινωνίας μας νοιώθει πιο άνετα κάνοντας το πρωινό του μπανιστήρι στα πρωινάδικα όπου τα ξανθά μοντέλα χαρίζουν τζάμπα τις πιο καυτές τους «γωνίες» στον φακό, απ` ότι παρακολουθώντας μια κοριτσίστική χαριτωμενιά σε μια προεκλογική διαφήμιση. Τα μέλη εκείνα του Ποταμιού και όλοι όσοι αντέδρασαν αρνητικά στην «Πρώτη Φορά», είναι ίδιοι με εκείνους που φρικάρουν στην ιδέα πως ένα κορίτσι που θα μπορούσε να είναι "κόρη" του καθενός,  όπως πχ η  Lena Dunham  μπορεί και να  κάνει σεξ μπροστά στον τηλεοπτικό φακο . Αλλά μην πάμε τόσο μακριά. Είναι το ίδιο κοινό που πριν από 10+ χρόνια είχε τρομάξει στην θέα δυο αντρών να φιλιούνται, μέσα από γνωστή τηλεοπτική σειρά μεγάλου καναλιού, είναι οι ίδιοι που παραγγέλνουν τσόντα από το videoclub με συνθηματικό.  Κάτι σαν το "Η Παπαρήγα η Καλή" που έλεγε ο Σπύρος των Απαράδεκτων σε ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά επεισόδια της σειράς. 



Σε εκείνους που θα ξεπεράσουν τον συντηρητισμό και την σεμνοτυφία και ζήσουν την "Πρώτη φορά" μόνο μια απάντηση αξίζει: Αυτό που είχε πει και ο Βλάσσης από το ίδιο επεισόδιο των Απαράδεκτων, με αποδέκτες του  «από πάνω» που έκαναν πολύ..θόρυβο:  Σας καμαρώνουμε!



Share this article :

0 comments:

Post a Comment