Tuesday 27 May 2014

Η μάσκα που κρύβουν: 7+2 εφιαλτικά πρόσωπα του νέου Ευρωκοινοβουλίου




"Ζούμε έναν πολιτικό σεισμό" είπε πρώτος ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουελ Βαλς, σχολιάζοντας την επικράτηση των δυνάμεων του ακραίου ευρω-σκεπτικισμού σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γαλλία. Τα ευρω-φοβικά/ρατσιστικά κόμματα απέκτησαν όχι μεγάλη, αλλά αισθητά ενισχυμένη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι προοδευτικοί σχηματισμοί ψάχνουν πλέον τρόπους για να απαντήσουν σε αυτή την νέα δοκιμασία για την Ευρωπαική Ιδέα.  Ο Τόνι Μπλέρ είχε πρώτος μια ιδέα που φαίνεται λογική: πρότεινε στους "χαμένους" βουλευτές του κόμματος των Εργατικών : Να αντιμετωπίσουν ανοικτά τους ακραίους αντιπάλους τους, να εκθέσουν τις αντι-ευρωπαικές  τους  (και όχι μόνο) απόψεις,  για να τους αποδομήσουν πολιτικά και κοινωνικά. Στο Ευρωκοινοβούλιο, μια τέτοια τακτική θα μπορούσε να φανερώσει το αληθινό πρόσωπο των ακροδεξιών δυνάμεων, να δείξει το αληθινό τους πρόσωπο πίσω από τις μάσκες που κρύβουν.

Ποιοί είναι οι νέοι εκπρόσωποι του μίσους στο Ευρωκοινοβούλιο;

1. Gerard Batten, Ηνωμένο Βασίλειο



Ποιός είναι;  
- Ιδρυτικό μέλος του αντι-ευρωπαικού κόμματος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του, ο Τζεράρντ βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον περασμένο Φεβρουάριο όταν πρότεινε να συνταχθει ένας «κώδικα συμπεριφορας» στον οποίου θα υποχρεούνται να υπακούν όλοι οι Μουσουλμάνοι. 

Τι θέλει;      
  - Ο Μπάτεν λέει  πως αν και «κατανοεί» τους Μουσουλμάνους,  θεωρεί πως κάποιες από τις διδαχές που βρίσκονται στο Κοράνι θα έπρεπει να καταστούν «μη εφαρμόσιμες» και να απαγορευτούν. Ο Ναίτζελ Φαράτζ, αν και δεν έχει κρύψει ότι οι μετανάστες, (ειδικά οι Ρουμάνοι) του προκαλούν «ανασφάλεια» απέρριψε τελικά τις προτάσεις του Μπάττεν, με το σκεπτικό ότι «δημιουργούν ανισότητες». Εδώ είναι και η υπόλοιπη ομάδα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών του Φαράτζ για αυτούς που εκτιμούν το "μάυρο" βρετανικό χιούμορ (#not).

2. Janusz Korwinn-Mikee: Πολωνία



Ποιός είναι; 

- Ο νέοεκλεγής ευρωβουλευτής της Πολωνίας, είναι 72 ετών και δηλώνει αντι-Ευρωπαιστής, fan του Πουτιν και φανατικός μισογυνιστής . Το κόμμα του «Η Νέα Δεξιά» πηρε 7,2% και βρέθηκε στην τέταρτη θέση των εκλογών της Πολωνίας. Όμως το μεγαλύτερο «παράσημο» του Κόργούιν είναι άλλο: Από το σύνολο των ψήφων του, το 28,5%  προήλθε από νέους 18-25 ετών. Θεωρείται ο πρωταθλητής των πολωνικών ευρωεκλογών στα «νεανικά κοινά».
Τι θέλει;  

-  Οραματίζεται πλήρη κατάργηση των εργασιακών νόμων και απόλυτη ελευθερία της αγοράς. Η Ευρώπη για εκείνον είναι «ένα κομμουνιστικό έργο» με επικεφαλείς «Μαοιστές σαν τον Μπαρόζο». Πιστεύει πως το κτήριο της Ευρωπαικής Ένωσης θα είχε καλύτερη χρησιμότητα ως «μπουρδέλο». Δεν σκοπεύει να μείνει πάνω από 18 μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο, αρχικά επειδή θέλει να διεκδικήσει την είσοδο του στο Πολωνικό Κοινοβούλιο και επίσης, επειδή έχει πολλές…γυναίκες.

(αγαπημένη του ατάκα: "Οι γυναίκες είναι πιο χαζές από τους άντρες")

3.Mario Borghezio – Ιταλία



Ποιός είναι; 

- Είναι ο άνθρωπος που έχει αποκαλέσει την μαύρη υπουργό Σεσίλ Καινενγκε «περισσότερο νοικοκυρά παρά πολιτικό»  και την ιταλική κυβέρνηση «μια ομάδα μπόνγκο-μπόνγκο» κάτι που το 2011  του στοίχισε την προσωρινή αποβολή του από τον ευρωπαικό συνασπισμό  «Ευρώπη Ελεύθερίας και Δημοκρατίας» όπου ανήκει το Ιταλικό ξενοφοβικό κόμμα της Λίγκας Του Βορρά. 

Τι θέλει;  
- Κρίνοντας από το γεγονός πως  βρίσκει «εξαιρετικές» κάποιες από τις ιδέες του Άντερς Μπρέιβικ, του Νορβηγού μακελάρη ο οποίος το καλόκαίρι του 2011 ξαφνικά σκότωσε 77 συμπατριώτες του, να τον γνωρίσει από κοντά. 

4.Martin Sonneborn - Γερμανία



Ποιός είναι; 

- Ο Σοννμπορν εξελέγη με σλόγκαν όπως «Η Μέρκελ είναι Ηλίθια» και «Πείτε όχι στο ευρωπαικό πέος», ενώ προτείνε και το κτίσιμο ενός τείχους γύρω από την Ελβετία (!). Ο Σοννμπόρν θα πάει στις Βρυξέλλες ως αρχηγός και μοναδικός ευρωβουλευτής του γερμανικού σατιρικού κόμματος για να συνεχίσει από εκεί το χοντροκομμένο πολιτικό standup comedy που κάνει εδώ και χρονια στην χώρα του.

Τι θέλει;

- Ο ίδιος έχει προειδοποίησει πως θα μείνει μόλις ένα μήνα στις Βρυξέλλες. «Θα περάσω ακριβώς τέσσερις εβδομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο, προετοιμάζοντας εντατικά την παιραίτηση μου» είπε.  Bonus «σχέδιο» του Σοννμπορν να συναντήσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον Νάιτζελ Φαράτζ: «Θα του προτείνω να σχηματίσουμε μια συμμαχία ανόητων και ηλίθιων. Νομίζω πως ο Φαρατζ θα ταιριάξει πολύ καλά σε αυτή την ομάδα.»  Κάτι μεταξύ πολιτικού τρολ και σοβαρου γκέστ από το Ερωτοδικείο.

Έκτακτη συμμετοχή: Udo Voigt - Γερμανία

Ποιός είναι; 

 - Οι Γερμανοί ψηφοφόροι αποφάσισαν να στείλουν στην Ευρωβουλή τον 61χρονο, ηγέτη του ακροδεξιού NPD, που έχει δεν κρύβει πως η ιδεολογία του είναι κοινή με αυτή του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ. Το 2003 ο Ούντο "πανηγύρισε" την αποτυχημένη προσπάθεια του γερμανικού ανώτατου δικαστηρίου να κηρύξει το κόμμα του εκτός νόμου.

Τι θέλει;  

 - Απονομή του νόμπελ Ειρήνης στον αναπληρωτή Φύρερ, Ρούντολφ Ες (όχι δεν κάνει πλάκα)



5.Μarie Le Pen - Γαλλία



Ποιά είναι;

- Η απόλυτη νικήτρια των Ευρωεκλογών στην Γαλλία, η La Peste Blonde, όπως κάποιοι συμπατριώτες της αρέσκονται να την αποκαλούν (κάτι σαν "ο ξανθός θάνατος" κυριολεκτικά), κέρδισε το ένα τέταρτων των συνολικών ψήφων στην Γαλλία με την δημοφιλή αντι-μεταταστευτική ατζέντα της.

Τι θέλει; 

- Η Μαρί έρχεται έτοιμη να «γκρεμίσει» το τείχος των Βρυξελλών όπως της αρέσει να αποκαλεί το Ευρωκοινοβούλιο και να βγάλει την Γαλλία από το ευρώ.  Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν απορρίπτει την ιδέα του πατέρα της Ζαν Λε Πεν, για την εξάλειψη των μεταναστών σε τρείς μήνες, με την βοηθεια του ιού έμπολα. 

(Ζαν Λε Πεν: Τρείς μήνες μετά)





(Έκτακτη συμμετοχή) Bruno Gollinsch - Γαλλία

Η Μαρί Λε Πεν έχει φροντίσει να στείλει μια ομάδα από τα πιο "media friendly" στελέχη του κόμματος της στο Ευρωκοινοβούλιο. Από την λίστα αυτή δεν εξαιρείται ούτε ο εσωκομματικός της αντίπαλος, Μπρουνο Γκολάνς.  Ο Μπρούνο είναι γνωστός για τα δημόσια "επεισόδια" που προκαλεί για να περάσει τις ακραίες θέσεις του. Τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς, κατά την παρουσιά του σε ένα δημοτικό συμβούλιο, ξαφνικά κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να "επιδεικνύει" τα οπίσθια του ως ένδειξη διαμαρτυρίας  για την επιχορήγηση μουσικών "που γράφουν τραγούδια για το σεξ!" . Τον Μάιο του 2011 το γαλλικό κοινοβούλιο είχε άρει την βουλευτική του ασυλία μετά από μηνυτήρια αναφορά προς το πρόσωπο του για πρόκληση ρατσιστικών επεισοδίων από αντί-Ισλαμικά σχολια. 



6.Heinz-Christian Strache - Αυστρία



Ποιός είναι;

- To ακροδεξιό «κόμμα της Ελευθερίας» του Χανς Κρίστιαν Στρασε,  κατάφερε να συγκινήσει το ένα πέμπτο των αυστριακών ψηφοφόρων υποσχόμενο να διώξει τους μετανάστες, ακόμα και με την βία

Τι θέλει;

- Ένα  από τα πιο δημοφιλή του σλόγκαν είναι: «Αν ακούσω σε σχολείου του Τούρκους μετανάστες να παραπονιούνται για τον κρεμασμένο σταυρό, τους λέω «γυρίστε σπίτια σας!» . Το κόμμα έχει επικεντρώσει το αντι-μεταναστευτικό του μίσος στους Μουσουλμάνους και γενικά όλοι οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι και υπόσχεται να τους διώξει.  Επίσης, βρες αν το είπε ο Στράσε ή ο Η.Κασιδιάρης :«Δεν είμαι ρατσιστής, τρώω κεμπαμπ…»  


7.Geert Wilders - Ολλανδία



Ποιός  είναι; 

Απογοητευμένος από την απώλεια της βέβαιας-σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- πρωτιάς του  και την νίκη των φιλοευρωπαικών δυνάμεων, ο Γκέρτ Βίλντερς ετοιμάζεται να βρεθεί ξανά στο ευρωκοινοβούλιο με τρείς έδρες για το ευρωφοβικό κόμμα του.

Τι θέλει: 

"Πόλεμο" ενάντια στους μετανάστες μουσουλμάνους και επαναπατρισμό τους. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, σε δημόσια ομιλία του, ρώτησε το κοινό: «Θέλετε περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς σε αυτην την πόλη, στην χώρα;» , «λιγότερους!! λιγότερους!!!» φώναξαν κάποιοι. «Θα το κανονίσουμε εμείς!»  απάντησε ο Γκέρτ με μίσος που θύμισε λίγο "Scarface" και Τονυ Μοντάνα.  

Διάλλειμα, πάντα υπάρχει χρόνος για ένα τραγούδακι...





(Με σημαντική βοήθεια από:Guardian)


Share this article :

0 comments:

Post a Comment