Thursday 22 May 2014

Μουσείο 11/9: Γκλάμουρ και πάρτι πάνω από τα χαλάσματα




Χθες, οι εφημερίδες New York Daily News και New York Post δημοσίευσαν μια είδηση για ένα cocktail party.  Το χρονικό σημείο ήταν το βράδυ της Τρίτης και το μέρος, το μουσείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβριου που άνοιξε το επόμενο πρωί. Στο άκουσμα της είδησης, οι συγγενείς των θυμάτων δεν χάρηκαν ιδιαίτερα. Όχι επειδή δεν βρίσκονταν στην guest list. 

H Daily News γράφει : Ο δήμαρχος Mike Bloomberg και τα στελέχη της εκδοτικής εταιρείας Conde Nast ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τσιμπούσαν καβουρόψυχα και γαριδοκοκτέηλ από το πλουσιοπάροχο μενού μιας εκδήλωσης με αυστηρό ενδηματολογικό κώδικα,  που συνοδεύτηκε από ομιλίες και αφιερώσεις διακεκριμένων προσώπων, σύμφωνα με πηγές.»

Επίσης αυτές οι πηγές αποκάλυψαν πως ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν «εορταστικός και οι καλεσμένοι «έπιναν έτρωγαν και γελούσαν.» Προφανώς γιόρταζαν την χαρά του να είσαι ζωντανός!

Στην συνέχεια, οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ήταν μάλλον συγκεχυμένες.Οι συγγενείς των θυμάτων μιλούσαν για ένα party που στήθηκε εκεί που οι αγαπημένοι τους άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ τα μέλη του μουσείου έκαναν λόγο για μια χαμηλών τόνων «μάζωξη», ένα ευχαριστήριο soiree με καλεσμένους τους χορηγούς που παρείχαν τους πόρους για την ανέγερση του μουσείου.  Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες επισκεπτών που κατηγορούν την διεύθυνση του μουσείου πως τους ζήτησε να αποχωρήσουν από τον χώρο άρον-άρον για να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες για το…παρτι. 

Η αμερικάνικη κοινωνία αγαπάει το χολυγουντιανό γκλάμουρ και τις πολυτελείς δεξιώσεις. Ίσως αν ανάμεσα στους δωρητές βρισκόταν και κάποιοι σαν την Jennifer Lawrence ή τον  Jimmy Fallon να βλέπαμε και κάποιες αστείες εικόνες και να τις ποστάραμε αμέσως στο τοίχο του Facebook μας. Είναι λογικό,  όταν  κάποιοι δωρητές με τα χρήματα τους  έχουν «χτίσει» ένα τόσο ξεχωριστό για την συλλογική μνήμη,  μουσείο να θέλεις να βρείς ένα τρόπο για να τους ευχαριστήσεις. Δεν είναι λογικό να κάνεις party  όμως  πάνω από το σημείο που βρίσκονται ακόμα θαμμένα τα απομεινάρια 1000+ ανθρώπων που δεν βρέθηκαν ποτέ.  Είναι τρομακτικό, σαν την "LIVE" εμφάνιση του Michael Jackson που είδαμε πρόσφατα στα American Music Awards...






Share this article :

0 comments:

Post a Comment