Sunday 4 May 2014

Ένα οσκαρ για τον Donald Sterling





O Donald Sterling μας προειδοποιεί: Έχει πολύ μεγάλη καρδιά. Ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers που βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητα αφού η (πρώην;) σύντροφος του διέρευσε ηχητικό ντοκουμέντο όπου εξαπέλυε ρατσιτικές προσβολές προς τους παίκτες του, σε νέο ηχητικό ντοκουμέντο παρουσιάζει την..ευαίσθητη πλευρά του. «Δεν είμαι ρατσιστής» λέει και παραπονιέται πως κανείς δεν τον υπερασπίζεται: « Μου σπαράζει την καρδιά πως ο Magic Johnson, ένας άνθρωπος που εκτιμώ τόσο πολύ δεν ορθώνει το ανάστημα του για να πει «λοιπόν ας εξετάσουμε τα γεγονότα, ας τον βρούμε για να του μιλήσουμε». Κανένας δεν ήρθε να με βρει. Κανένας!» 

Το πρόβλημα με τον Sterling είναι αυτό ακριβώς που έχει περιγράψει ο Jon Stewart: Ένας δισεκατομμυριούχος με καρδιά ρατσιστική αλλά με πουλί και πορτοφόλι που δεν κάνουν διακρίσεις απέναντι στο χρήμα. 

Η απαγόρευση της παρουσίας του Sterling σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το NBA  θα μπορούσε να φέρει ένα “mea culpa” από την πλευρά του δισεκατομμυριούχου, μήπως και προλάβει ενδεχόμενες αποχωρήσεις των παικτών του από την ομάδα, την περίοδο των μεταγραφών. Όταν όμως ζεις στο Los Angeles, την «μέκκα» του Χολυγουντ και των δραματικών ταινιών που σαρώνουν κάθε χρόνο τα Οσκαρ, η κίνηση του Silver γίνεται η καλύτερη αφορμή για ένα ακόμα δακρύβρεχτό στόρυ. 

Ήδη ο Sterling έχει διαδώσει υποψίες πως το ρατσιστικό του παραλήρημα έγινε για να καταφέρει να "πηδήξει" τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο NBA για τέσσερις δεκαετίες αν στ` αλήθεια έτρεφε μίσος για τους αθλητες. H επιβεβαίωση  πως ο πρώην πρόεδρος της Time Warner Richard Parsons θα αναλάβει το τιμόνι της ομάδας έφερε χαμόγελα. Όμως η αποστολή του να πείσει την οικογένεια του Sterling να πουλήσει την ομάδα, δεν θα είναι τόσο ευκολη. Το δράμα του προέδρου των Clippers εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και μας προδιαθέτει για νέες «σπαρακτικές» εξομολογήσεις. Σαν αυτά που σαρώνουν τα Οscars..





Share this article :

0 comments:

Post a Comment