Thursday 22 May 2014

Γαλλία: Γκάφα ολικής με τρένα που δεν...χωράνε στους σταθμούς!




Έγινε κι αυτό:  Γάλλοι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως έκαναν μια πολύ εντυπωσιακή γκάφα, βάζοντας την υπογραφή τους σε μια επιταγή 20 δις δολαρίων για ένα σιδηροδρομικό έργο που έγινε...λάθος. 

Συγκεκριμένα,  η SNCF, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας παραδέχτηκε πως ενέκρινε την κατασκευή νέων τρένων χωρίς να διπλό-ελέγθούν οι διαστάσεις τους. Αυτή η βιασύνη είχε ως αποτέλεσμα τα νέα τρένα να μην…χωράνε να περάσουν από τους τοπικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.  Οι μετρήσεις που διεξήγαγε η RFF, ένας ανεξάρτητος φορέας που συνεργάζεται άμεσα με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, βασίστηκαν στις διαστάσεις των σιδηροδρομικών σταθμών που έχουν κτιστεί τα τελευταιά τριάντα χρόνια σε επιλεγμένα σημείς της γαλλικής επικράτειας.

Τώρα, οι υπάλληλοι του γαλλικού σιδηρόδρομου θα κληθούν να δουλέψουν σε ένα ακόμα απαιτητικό  κατασκευαστικό έργο κόστους 50 εκ.δολαρίων για την προσαρμογή των διαστάσεων σε 1000 και πλέον σταθμούς  στα νέα αυτά τρένα. Ο εκπρόσωπος της RFF Christophe Piednoel έξηγησε το περιστατικό με τον πιο «γαλλικό» τρόπο: «Ανακαλύψαμε το πρόβλημα λίγο αργά. Είναι σαν να έχεις αγοράσει μια φεράρι και όταν φτάνει η στιγμή που θέλεις να την παρκάρεις στο γκαραζ σου , ανακαλύπτεις πως το γκαράζ σου δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, γιατί πολύ απλά, ποτέ στο παρελθόν δεν είχες παρκάρει φεράρι.»

Τελικά, Kenrick Lamar.





Share this article :

0 comments:

Post a Comment