Wednesday 30 April 2014

Craig Ferguson: Αποχαιρετισμός στο Late Late Show με 7 ανελέητες πλάκες




Μετά από την αναγγελία του David Letterman για την αποχώρηση του από το Late Night show και την επικείμενη αντικατάσταση του από τον Stephen Colbert και ο Craig Ferguson επιβεβαίωσε πως θα «κρεμάσει την φανέλα» βάζοντας τέλος στην 10ετή του πορεία στο Late Late Show. 

Πριν από δέκα χρόνια, ο  Σκωτσέζος  performer παρέλαβε από τον Craig Killborn την καυτή πατάτα του να δημιουργήσει ένα μεταμεσονύκτιο show που θα κρατάει το τηλεοπτικό κοινό στην συχνότητα του CBS και μετά το τέλος της κάθε εκπομπής του Letterman. Και τα κατάφερε.  Ο 52χρονος σήμερα, Ferguson έφτιαξε ένα super νεανικό, αυτοσχεδιαστικό και σατιρικό δίχως όρια show που καταφέρε να ανταγωνίζεται και πολλές φορές να ξεπερνάει στις τηλεθέασεις τα σαφώς πιο «νεανικά» late night shows των Conan O`Brien, Jimmy Fallon.

Τό μυστικό της επιτυχίας του Σκωτσέζου είναι πολύ απλά: Καμία μουσική μπάντα, κανένα σκηνικό-υπερπαραγωγή και καμία ομάδα «σχολιαστών» ή συνεργατών ή οτιδήποτε άλλο, δεν βρίσκεται στην σκηνή του (μόλις το 2010 απέκτησε συμπαρουσιαστή, το ρομπότ Geoff Peterson). Ο Craig Ferguson, όπως και ο συντοπίτης μαέστρος των μπέμπηδων με το ίδιο επώνυμο, είναι το αφεντικό στην σκηνή.  Aπό τον εναρκτήριο μονόλογο του κιόλας, ο Craig καταφέρνει να κερδίζει το κοινό όταν:

1. Με το βρετανικό χιούμορ του – που τσακίζει κόκκάλα- κουβεντιάζει για   οτιδήποτε συμβαίνει στην αμερικάνικη πολιτική, στο Internet, ακόμα και για ένα παγωτό με γεύση viagra 

2. Φλερτάρει με τα κορίτσια: Kristen Bell, Alice Eve, Scarlett Johansson είναι μερικές από τις πιο συχνές guests εμφανίσεις στο show του Craig, που  φλερτάρει μαζί τους με τον πιο γνήσια dude-ιστικό/ξεκαρδιστικό τρόπο, χωρίς να δημιουργούνται άβολες σιωπές.






(Έχει ρίξει χυλόπιτα στην Courtney Love)


3. Έγινε  ο πρώτος παρουσιαστής που έκανε μόνόλογο ενώ το studio είχε…διακοπή ρεύματος. Όσο  κι αν έμοιαζε «φτιαχτό»  το τρικ του,  η performance του ήταν απλά εκρηκτική.



4. Κάλεσε  τον Ζακ Γαλυφιανάκη και κουβέντιασαν για…απολύτως τίποτα:  Σαν επεισόδιο του Seinfeld και ακόμα πιο χαώδης και «για το τίποτα» ήταν η εμφάνιση του Ζακ Γαλυφιανάκη στο show του Craig Ferguson. Ο παρουσιαστής αντί να τον «κοντρολάρει» έκανε την συζήτηση ακόμα πιο…ότι να`ναι, στα όρια της φιλοσοφικής αναζήτησης.



5.Μίλησε ανοικτά για το πως νίκησε τον εθισμό του στο αλκοόλ...



6.Αποχαιρέτησε τον πατέρα του. Eίχε απεβιώσει ένα σαββατοκύριακο πριν.


7. Έκανε πολλούς από τους celebrities που εμφανίστηκαν στο show του να χορεύουν σαν χαζούληδες με το “Secretariat”




 Thank u  για όλα αυτά mate, ραντεβού στις νέες σου περίπέτειες και στο stand-up σανίδι που τόσο σου ταιριάζει.



Share this article :

0 comments:

Post a Comment