Thursday 3 April 2014

Ιαπωνία:Θέλουν να το κάνουν τώρα, δεν είναι πια μυστικό..






«Όχι πια σεξ, είμαστε Γιαπωνέζοι» λέει αυτό το ντοκιμαντέρ του BBC που προσπαθεί να πείσει τους θεατές να κάνουν λιγότερο σεξ για να αποφεύγονται οι εγκυμοσύνες. Όμως, θα μπορούσε να απαγορευτεί το σεξ, σε μια χώρα που η βιομηχανία του νόμιμου σεξ έχει ετήσιο τζίρο περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια;   Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει βρει το νέο της εθνικό χόμπι, την μοιχεία.  Το διεθνές web site Ashley Madison που καλεί παντρεμένους σε «παράνομα» ερωτικά ειδύλλια γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου





Το μήνυμα του είναι ξεκάθαρο: H ζωή είναι μικρή, βρες και εσύ έναν ερωτικό σύντροφο" προτρέπει η Ashley Madison και  το μήνυμα έπιασε τόπο αμέσως. Στις δέκα πρώτες μέρες λειτουργίας του site, πέρυσι τον Ιούνιο, οι εγγραφές είχαν φτάσει τις 120.000. Xρειάστηκαν μόλις οκτώ μήνες για να σπάσει το κοντέρ του ενός εκατομμυρίου μελών. 

Η επιτυχία του ερωτικού site στην Ιαπωνία ήταν πρωτοφανής. Ήταν το πιο επιτυχημένο άνοιγμα της εταιρείας Ashley Madison σε νέες αγορές που σύντομα προβλέπει πως θα έχει εγγράψει περισσότερο από το ένα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Σίγουρα το ποσοστό δεν προδίδει μια συνολική αρνητική εικόνα του ενεργά σεξουαλικού πληθυσμού της χώρας. Όμως δείχνει πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο παντρεμένα ζευγάρια «ψάχνονται»για κάτι διαφορετικό από την μονογαμική σεξουαλική ζωή.  Δεν αναζητούν διαφορετικό σεξ μεταξύ τους, αλλά  διαφορετικούς συντρόφους. 

Η αναλογία αντρών – γυναικών που εγγράφονται στο site είναι ένας προς έναν.  Οι γυναίκες ξέρουν πλέον πως «κάτι συμβαίνει» όταν ο άντρας αργεί στο σπίτι και είναι έτοιμες για αντίποινα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Νοελ Μπίντερμαν, ιδρυτής και CEO της Ashley Madison λέγοντας: «μια έξυπνη Γιαπωνέζα γυναίκα γνωρίζει πως αν ο άντρας της δεν επιθυμεί να κάνει έρωτα μαζί της τόσο συχνά μάλλον συμμετέχει σε σεξουαλικές επαφές κάπου αλλού. Και όλα αυτά που λέγονται για κοινωνική ισότητα, ξέρει πως στην πράξη είναι μπούρδες. Δεν μπορεί να ζήσει μια ζωή αγαμίας. Δεν έχει γεννηθεί για κάτι τέτοιο.» 

Στην πραγματικότητα, η απιστία ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια της Ιαπωνίας εξελίσσεται όπως μια μόδα. Και ούτε οι άντρες, ούτε οι γυναίκες νοιώθουν άσχημα γι` αυτό.  Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας προφυλακτικών Sagami, σε δείγμα 14000 ανθρώπων, το 55 τοις εκατό των παντρεμένων ζευγαριών, παραδέχτηκαν πως έκαναν παράλληλη σχέση, επειδή ο γάμος τους δεν είχε καθόλου σεξουαλική «δράση». Η εταιρεία έκανε ανάλογες ερωτήσεις σε γυναίκες από άλλα μέρη του κόσμου και μόνο το 40 της εκατό επικαλέστηκε την ίδια δικαιολογία. Επίσης, οι Γιαπωνέζοι δεν νοιώθουν ιδιαίτερες τύψεις για τις απιστίες. Σε άλλα μέρη του κόσμου, μόλις το 8 της εκατό των γυναικών και το 19 τοις εκατό των αντρών απάντησαν πως ένοιωσαν άσχημα για την παράνομη σχέση ρους. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ιαπωνία είναι 8 τοις εκατό για άντρες και μόλις 2 για τις γυναίκες. 

Και τελικά η απιστία στην Ιαπωνία γίνεται μόδα. Γιατί όλοι θέλουν να μιλήσουν γι` αυτήν. «Στην  Αμερική πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το site μας αλλά δεν μιλάνε στους φίλους τους γι` αυτό. Εδώ είναι διαφορετικά, όχι μόνο δεν ντρέπονται καθόλου να μιλήσουν γι`αυτό, αλλά είναι…περήφανο. Το site  έχει γίνει viral! Κανένα “post  breakup sex” στην Ιαπωνία. Το post – γαμήλιο sex είναι εδώ. 




Share this article :

0 comments:

Post a Comment