Friday 4 April 2014

Amy Poehler: 10 στιγμές που απέδειξε ότι είναι μια ροκ σταρ της κωμωδίας.




Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα του Think Progress που χρίζει την  Είμι Πώλερ πιθανό φαβορί για την αντικατάσταση του late night παρουσιαστή Ντέιβιντ Λέττερμαν, θυμόμαστε ξανά όλες εκείνες τις στιγμές που η 42χρονη ηθοποιός/σεναριογράφος/παραγωγός έκανε cool το να είσαι ο εαυτός σου και να αγαπάς με ιερή μανία ό,τι κανεις, σαν ροκ σταρ δηλαδή.  

1. To Parks and Recreation είναι το “House Of Cards” από την ανάποδη. Η συνύπαρξη της προοδευτικής Λέσλι Νόουπ με τον «ιδιωτικοποίηστε την κυβέρνηση τώρα»Ρον Σουάνσον στην υπηρεσία δημοτικών πάρκων της φανταστικής πόλης του Ποουνί, είναι μια  ιδανική εκδοχή του πολιτικού συστήματος της Αμερικής, εάν τα δυο μεγάλα κόμματα κατάφερναν να έρθουν πιο κοντά. Η Έιμι στην παραγωγή του Parks και στον ρολο της Λέσλι δημιούργησε την πιο δυσλειτουργική-που  δουλεύει ρολόι- όμαδα της αμερικάνικης κωμωδίας. Αζιζ Άνσαρι, Νικ Οφερμαν, Ομπρι Πλάζα, Άνταμ Σκοτ, Ρίττα και η παρέα ολοένα και αυξάνεται. 




2. «Έφτιαξε» και «ανέστησε» πρωταγωνιστές. Η Όμπρι Πλάζα έγινε γνωστή μέσα από το  “Parks” υποδυόμενη την ντροπαλή, “goth” βοηθό του Σουάνσον, Έηπριλ Λάντγκεητ. Η 29χρονη κολλητή φίλη της Είμι τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται στην αγαπημένη weirdo του αμερικάνικου σινεμά, παίζοντας στην πιο geeky ταινία του 2012, το “Scott Pilgrim” και το προσκύνημα στα indie 90s- “The To-Do List”. Ο Ρόμπ Λόου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην δεύτερή σεζόν του Parks, στον ρόλο του νευρωτικού manager Κρις Τρέηγκερ. Η κωμική του παρουσία ήταν τόσο επιτυχημένη, που φέτος το NBC του πρότεινε τον κεντρικό ρόλο σε μια νέα τηλεοπτική κωμωδία. 





3. Η σχέση της με την Τίνα Φέι, θυμίζει  Κιθ Ρίτσαρνς και  Μικ Τζάγκερ, μόνο που στην περίπττωση τους τα LOLs και τα ROLFs είναι στην ημερησία διάταξη.

(ένα τυπικό βράδυ Σαββάτου στο...Saturday Night Live, γύρω στο 2007-08, με την Amy-Hilary Clinton και την Tina-Sarah Palin)



(περισσότερο γνήσιο fun σε ζωντανή πάντα, μετάδοση)


4. Έχει συμμετάσχει σε αυτή την απίστευτη καμπάνια κατά  ου βιασμού. Αλλά και σε αυτή την φανταστική pop ενέργεια κατά του σχολικού εκφοβισμού.

5. Οι επί τηλεοπτικές οθόνης φιλίες της με συμπρωταγωνιστές όπως η Όμπρι Πλάζα και ο Νικ Οφερμαν είναι το ίδιο «ζεστές» και εκτός. Βασικά, η παρέα της Είμι έχει το πιο "αγνό" , no-fake κέφι που έχουμε δει σε χολυγουντιανά parties.

(Kαμία "Oscar Selfie", αυτό ήταν το ενθύμιο της Είμι από τα Οσκαρ. Best buddies... Μαζί και ο Μπιλ Μάρει...)





6. Είναι Μέντορας. Το Uptight Citizens Brigade Theatre είναι μια αναρχική ομάδα αυτοσχεδιασμού που συνίδρυσε στην Νέα Υόρκη με την κολλητή της Τινα Φέι το 1999. Την επόμενη χρονιά το UCB έγινε τηλεοπτικό πρόγραμμα στο Comedy Central. Σήμερα είναι μια γεννήτρια για  stand up performers και uber-ταλαντούχους ηθοποιούς όπως ο Μπεν Σβάρτς, ο Μπιλ Άικνερ, η Άμπι Τζέικομπσον η Ιλάνα Γκλέηζερ

7. Από το UCB, γεννήθηκε και το “Broad City”,  τηλεοπτική κωμωδία όπου η Άμπι Τζείκομπσον και η Ιλάνα Γκλέηζερ αποτυπώνουν  με παρανοικό ρεαλισμό την απελπισία των millenials, ή αλλιώς, το “Anti-Girls”. Παραγωγός της σειράς, η Είμι φυσικά..



8. Είναι γεννημένη για να παρουσιάζει οτιδήποτε. Οι Χρυσές Σφαίρες, ενα -συνήθως προβλέψιμο- show χολυγουντιανού γκλάμουρ, με μονολόγους σαν αυτόν . απέκτησαν ξανά ενδιαφέρον:

 “Ο Τζόρτζ Κλούνει προτιμά να αιωρείται στο διάστημα και να κινδυνεύει να πεθάνει παρά να μείνει στο ίδιο δωμάτιο με μια γυναίκα της ηλικίας του.» Bonus: Tina Fey...




9. Κάνει πλάκα με τα tabloids, τρολάρει in your face τους παπαράτσι, χαρίζοντας τους «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες όπως αυτή  με την Όμπρι Πλάζα.


10. Με το γεμάτο  μουσική, πολύτιμες συμβουλές και προχωρημένα pop culture μικρόπράγματα “Smart Girls At The Parties” η Έιμι προτρέπει τα νεά κορίτσια: «άλλαξε τον κόσμο με το να είσαι ο εαυτός σου»  Δεν είναι μια τέλεια ιδέα;



Share this article :

0 comments:

Post a Comment