Monday 30 June 2014

Φοιτητές: Eπιχείρηση "Let`s Get The Same Girl Pregnant" και αστεία τιμωρία




Τον περασμένο Απρίλιο, στους  φοιτητικούς κοιτώνες του πανεπιστημίου James Madison,  η φοιτήτρια Sarah Butters έπεφτε θύμα σεξουαλικού βιασμού από τρείς συμφοιτητές της. Σύντομα μάθαινε έντρομη μέσα από sms φίλων, πως οι βιαστές της είχαν βιντεοσκοπήσει την πράξη και το video βρισκόταν ήδη στις οθόνες πολλών σπουδαστών.  Τελικά η Σάρα βρήκε την δύναμη να καταγγείλει το συμβάν, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.  Τζίφος!

Το πανεπιστήμιο αποφάσισε να τιμωρήσει τους τρεις άντρες με αποβολή από το πανεπιστήμιο, που θα τεθεί σε ισχύ από την ημέρα αποφοίτησης τους! Οι τρείς άντρες δεν θα παραστούν στην ημέρα αποφοίτησης του πανεπιστημίου για να λάβουν τα  πτυχία τους και  από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο πανεπιστήμιο.  Μα…αποβολή την ημέρα της αποφοίτησης; Μα είναι η μέρα της αποφοίτησης, ΟΛΟΙ αποβάλλονται, κατά κάποιο τρόπο! Οκ, το καταλάβαμε, οι τρεις μαθητές μετά την αποφοίτηση θα τρώνε «πόρτα» από όλες τις ενώσεις αποφοίτων και τα reunion events του πανεπιστημίου. 

Την ίδια στιγμή που περισσότεροι από 3.000 φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia έχουν γίνει «ασπίδα» πίσω από τη άτυχη κοπέλα και απαιτούν την πραγματική αποβολή των δραστών, εμείς  θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε, (ΝΑΙ! Να κατανοήσουμε ) το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση. Εκείνοι που είναι οπαδοί της επιεικούς αντιμετώπισης των δραστών  θεωρούν πως  όταν το θύμα «δίνει» τους δράστες του, η επιβολή μιας σκληρής ποινής μπορεί και να τους καταστρέψει τις ζωές.  Σωστά, θα ήταν κρίμα να τιμωρηθούν πιο σκληρά, εάν το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να μιμηθούν τον χαρακτήρα του Rafi από την τηλεοπτική σειρά The League.



(Μικρό διάλλειμα για να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες ατάκες του απίστευτου Rafi)



 Στην τηλεοπτική του ζωή ο  Rafi, ο ξεκαρδιστικός «El Cunado»  που τον υποδύεται μοναδικά ο Jason Matzoukas, είναι ένας πρώην κατάδικος, με το μυαλό και την σεξουαλική διάθεση ενός κουνελιού,  αγαθός και πλακατζής  σαν μικρό παιδί,  πολεμοχαρής περισσότερο από τον Rambo. Αντίθετα ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός  Jason Matzoukas είναι ένας πολύ ντροπαλός και ευγενικός άνθρωπος, που αισθάνεται πολύ αμήχανα όταν οι φίλοι της σειράς τον συναντούν στο δρόμο  και το πρώτο που του ζητούν να πει είναι ... "let`s get the same girl pregnant!". Επίσης είναι σίγουρος πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Οι τρείς, ατιμώρητοι μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς φοιητές, είναι πολύ πιθανό να  προσπαθήσουν να διαψεύσουν τον Jason...


Ο Jon Stewart...ανησυχεί κι εκείνος γι` αυτή την ποινή που φράζει την συμμετοχή των φοιτητών σε όλες τις συναρπαστικές δραστηριότητες των συνδέσμου αποφοίτων...

(vox.com)




Share this article :

0 comments:

Post a Comment