Wednesday 18 June 2014

Κινέζος επιχειρηματίας κερνάει δείπνο και…πρωτογενές πλεόνασμα!




Την επόμενη εβδομάδα, αν βρεθείς στην Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα, στο εστιατόριο Boathouse, μπορεί και να  δεις από κοντά την διανομή  ενός ακόμα πρωτογενούς πλεόνασμα, κατευθείαν από το πορτοφόλι γνωστού Κινέζου επιχειρηματία.

 Ο δισεκατομμυριούχος  Τσέν Γκουνμπιάο (πες το 10 φορές), έχει γίνει γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής από τα έργα του στην ανακύκλωση, από την πρόταση του  για την αγορά των Times που αγνοήθηκε ως αστεία, αλλά και από την πέρα από κάθε φαντασία επαγγελματική του κάρτα (δες photo), ανακοίνωσε ένα νέο, αρκετά αμφιλεγόμενο για τον σκοπό του event. Προσκαλεί 1000 «αρκετά φτωχούς» Αμερικανούς  για να δειπνήσουν μαζί του στο πολυτελές εστιατόριο Boathouse . Στην συνέχεια ο κάθε ένας θα λάβει από 300 δολάρια σε μετρητά. 



 Η ιδέα πίσω από το event είναι «να γεμίσει ο κόσμος με αγάπη» μέσα από την φιλανθρωπία του Τσεν, ο οποίος σε μια πλήρη έξαρση του κίτς μεγαλείου του, υποσχέθηκε πως μετά το τέλος του γεύματος θα τραγουδήσει μαζί με τους «καλεσμένους» του το “We Are The World”. Φυσικά η πρόσκληση για το event δημοσίευτηκε, στους New York Times (χιούμορ;;)



Σε  μια «έκρηξη» ειλικρίνειας ο Τσεν, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα South China Morning Post εξηγώντας πως με αυτό το δείπνο επιχειρεί να πείσει το κοινό της Αμερικής πως δεν είναι όλοι οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι ίδιοι: «Οι περισσότεροι έχουν κάνει τις περιουσίες τους είτε μέσα από συνομωσίες με αξιωματούχους της Κινεζικής κυβέρνησης είτε επωφελούμενοι των ασταθειών της παγκόσμιας χρηματαγοράς. » παραδέχτηκε ο Τσεν, υπονοώντας πως εκείνος ανήκει στα «καλά παιδιά» του παγκόσμιου πλούτου. 

Η Νέα Υόρκη, η πόλη που κάποτε ήταν «το κέντρο του κόσμου, για επιχειρηματίες , διανοούμενους, καλλιτέχνες και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια μετρά σχεδόν το ½ των κατοίκων της στα όρια της φτώχειας.  Αναμένεται να δούμε ποιοι θα πάρουν στα σοβαρά τον Τσέν  και θα δειπνήσουν μαζί του, στο γνωστό εστιατόριο του Σέντραλ Πάρκ, όπου μια μερίδα  fish & chips κοστίζει 26 δολάρια. Πόσοι ακόμα θα κληθούν να απαλύνουν τον πόνο και τις «τύψεις» του Τσεν και του κάθε Τσεν, για τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν εύκολα  από την παγκόσμια οικονομική κρίση.



Share this article :

0 comments:

Post a Comment