Thursday 26 June 2014

B.Κορέα: Γιατί ο Kim Jong-Un τσαντίστηκε με τον Seth Rogen;





Ο Seth Rogen μαζί με τους φίλους του Evan Goldberg και James Franco  έχουν καταφέρει κάτι πάρα πολύ σπάνιο. Κάθε ταινία που δημιουργούν, είναι σαν ένα απολαυστικό sneak peek, μια κλειδαρότρυπα από την καθημερινότητα της celebrity παρέας τους. Χοντροκομμένα αστεία για το Hollywood ή και την πολιτική,  τσαμπουκάδες μεταξύ τους,  “you know how I know you`re gay” πειράγματα και πολύ «χόρτο» να αλλάζει χέρια είναι μερικές από τις σταθερές αξίες σε ταινίες  τους όπως το “The End Of The World” και το “Pineapple Express”.

Στην νέα τους ταινία “The Interview” υποδύονται δυο δημοσιογράφους που καθώς ετοιμάζονται να πάρουν συνέντευξη από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Un, η CIA τους αναθέτει  μια κρίσιμη αποστολή: Να τον δολοφονήσουν!



Όταν μαθεύτηκε πως (τον ερχόμενο Οκτώβριο) αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους μια τέτοια ταινία, ο Κιμ, που δεν καταλαβαίνει και πολύ από stoner χιούμορ  και άλλα τέτοια Δυτικά,  καταδίκασε την ταινία  και τους δημιουργούς τους. Η κυβέρνηση της Β.Κορέας τόνισε πως η ταινία «πυροδοτεί την οργή και το μίσος» και πως η πλοκή της είναι «μια ξεκάθαρη πράξη τρομοκρατίας και πολέμου» ενώ απείλησε και με πολεμικά αντίποινα σε περίπτωση που το φιλμ ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες...

Σίγουρα αυτή η υπόθεση παίζει υπερ του Σεθ Ρόγκεν, του Τζέημς Φράνκο και της ταινίας τους που αποκτά τόνους δημοσιότητας μήνες πριν από την πρεμιέρα. Η Β. Κορέα δεν θα κάνει κάτι περισσότερο από το να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας, όπως είχε κάνει παλαιότερα και η Μαλαισία με το “Zoolander”, όπου και εκεί ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Γουίλ Φερέλ είχε ανάλογα σχέδια για τον Προέδρο της χώρας....   

Είναι όμως λογική η τσαντίλα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Έλα κι εσύ για λίγο  στην θέση του,  όταν ο αμερικάνικος κινηματογράφος έχει παρουσιάσει μερικούς από τους πιο αιμοδιψείς, ανίκητους, απέθαντους δολοφόνους όπως αυτός..


Να ετοιμάζεται να σε «σκοτώσει» κινηματογραφικά όχι αυτός…


Ούτε καν αυτός…



Αλλά ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ!



To λέει ξεκάθαρα στον Κιμ, ο Σεθ Ρόγκεν μαζί με τον συν-σεναριογράφο Έβαν Γκόλντμπεργκ «Φίλε είσαι τόσο αστείος και «ευκολος» στόχος  που ακόμα και οι δυο πιο κάφρικες φυσιογνωμίες της αμερικάνικης κωμωδίας μπορούν να σε βάλουν κάτω!» Πως ο  Κιμ να μην νοιώσει ξανά αυτή την γνώριμη  φιλο-πολεμική-σαδιστική-έτοιμη να καταστρέψει/ταίσει στα σκυλιά ότι βρει μπροστά του-μανία που τον πιάνει σε τέτοιες περιπτώσεις;  Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να βρεθεί ξανά εκείνος ο άνθρωπος, ο φίλος του Κιμ που μπορεί να του εξηγήσει το αμερικάνικο χιούμορ. ΑΥΤΟΣ:



*σπάνιες bff στιγμές.





Share this article :

0 comments:

Post a Comment