Friday 27 June 2014

Louis Suarez: 6 τύποι θεατών που θα θέλαμε να δαγκώσει



Στον αγώνα Ιταλία – Ουρουγουάη θαυμάσαμε ξανά ένα από τα πιο ταλαντούχα κωλόπαιδα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο σέντερ φορ της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης  συγκρούστηκε με τον αμυντικό της Ιταλίας Κιελίνι, έπεσαν μερικές ψηλές σε ανύποπτο χρόνο και ξαφνικά οι δυο παίκτες βρέθηκαν στο χορτάρι. Γρήγορα διαπιστώθηκε πως ο Λούις είχε ζηλέψει την δόξα του Μαικ Ταίσον τσακίζοντας τον Κιελίνι με μια δαγκωματιά. Αν και ο στράικερ της Λίβερπουλ έχει πολλούς  υποστηρικτές που γουστάρουν  την θερμοκεφαλίτιδα του, η FIFA δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα και αποφάσισε να του χαρίσει πρόωρες διακοπές στην Ουρουγουάη και 4μηνη αποχή από το ποδόσφαιρο. 

 Έχουμε όμως να προτείνουμε κάποιους νέους στόχους για τον Λούις, σε περίπτωση που θέλει να ακονίσει λίγο τα δόντια του και  ταυτόχρονα να δώσει πόνο (κυριολεκτικά) στους πιο ενοχλητικούς τύπους θεατών του Μουντιάλ. Σε αυτούς που δεν ακούσαν ποτέ τα σοφά λόγια της Taylor Swift.



1.  Οι Μίζεροι. 
Εκείνοι που έβαλαν Σαμαρά/Μνημόνια/Κρίση και ποδόσφαιρο στο μίξερ, για να ρίξουν χολή σε όσους  πανηγύρισαν την πρόκριση της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ. Μπάλα είναι παιδιά, ηρεμίστε, Τσέ Γκεβάρες του copy-paste.

Ποινή : Μια δυνατή, στο *κουνάω το δάκτυλο* χέρι
  



2. Oι Κολοκοτρώνηδες. 
 Αυτή η υπερ-πατριωτική τάξη ξεκινά από τους  TV  people  που έντυσαν μουσικά το γκολ του Σαμαρά με άσματα εθνικής αγαλλίασης/επανάστασης όπως  «Μάτια  μου η Ελλάδα», «Μια Ελλάδα Φως», «Χώρα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη ή και τα ελληνοποιημένα πλέον  «We Are The Champions» , «Final Countdown». Συνεχίζεται με τους  αθλητικογράφους  που ανέλυσαν τα δυο γκολ της νίκης σαν να ήταν κάλεσμα ζωής από άλλο πλανήτη. Καταλήγει σε όσους  έχουν ντυθεί τσολιάδες και θα κοιμούνται αγκαλιά με την ελληνική σημαία μέχρι την Κυριακή. Ο Χ Ι  Δ Ε Ν Π Η Ρ Α Μ Ε Τ Η Ν  Π Ο Λ Η. 

Ποινή: Μια μικρή, ύπουλη,  ίσα να νοιώσουν λίγο τρόμο…



3.Οι  Θείοι.
 Οι  «Θείοι»  είναι ηλικίας 40-55 ετών, δηλαδή έχουν δει λίγο περισσότερο  ποδόσφαιρο από σένα. Θα τους συναντήσεις στην δουλειά, στην επίσκεψη στο πατρικό σου και με ύφος χαμογελαστού Μουρινιο θα  επιχειρήσουν να σε  πείσουν  πως ο Χοσέ Χολέμπας τρέχει πιο γρήγορα από τον Κοστακούρτα (θρυλικό πλάγιο μπάκ της Εθνικής Ιταλίας) και πως  «το σύστημα του  Φερνάντο Σάντος  δεν αποδίδει, γι` αυτό πρέπει η εθνική να επιτίθεται από τον άξονα.»


Ποινή: Μια δυνατή δαγκωματιά στο τελευταίο κομμάτι της πίτσας, πριν το καταπιούν και αυτό αμάσητο.

4. Οι Κολωτούμπες:

Η νεότερη εκδοχή των Θείων που αναφέραμε προηγουμένως. Θα του πετύχεις σε κάθε ποδοσφαιρική παρέα να θάβουν ανελέητα τους παίκτες της ομάδας που υποστηρίζει η πλειονότητα της παρέας και να είναι βέβαιοι πως "θα φάμε τουλάχιστον πέντε". Όταν η ομάδα νικήσει, θα πανηγυρίσουν πρώτοι, με ύφος "είδατε ρε! σας τα `λεγα εγώ!"





5. Τα απομεινάρια της Σούπερ Λίγκ. 
Τους βαφτίζουμε «απομεινάρια», γιατί σε μια διοργάνωση – γιορτή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα βρουν εύκολα αφορμές για να θυμηθούν την εσωστρέφεια της εγχώριας Σούπερ Λίγκ και να φανερώσουν ξανά το οπαδικό τους κόμπλεξ: «Βλέπεις τον Τουρέ; Έφυγε από τον Ολυμπιακό κι έγινε σοβαρός παίκτης!» *facepalm και ομαδική μούτζα στον κομπλεξικο*.


(αν θυμάστε ποιοί είναι οι δυο στο κέντρο και αριστέρα της φωτογραφίας, αγνοήστε το άρθρο, δεν έχετε καμία σωτηρία)


6. Oι Κατσουράνηδες.

 Εκείνοι που πήραν στα σοβαρά την σελίδα του FB που κάνει πλάκα στον Κατσουράνη με σχόλια τύπου «θύμα bullying o Κατσουράνης, φέρτε ψυχίατρο επειγόντως» ή και εκείνοι που  πιστεύουν ότι ο Φερνάντο Σάντος την στιγμή που θα φτιάχνει εντεκάδα θα σκεφτεί «χμμ..να δω τι λέει το Facebook» και θα αφήσει τον Κατσουράνη στον πάγκο. Πλάκα έχετε..




 Ποινή για Όλους τους Παραπάνω: 


Α Ν Ε Λ Ε Η ΤΑ!








Share this article :

0 comments:

Post a Comment