Saturday 14 June 2014

Νατάσα Μποφίλιου: 5 θετικά και 1 "μην τρομάξεις" για την εμφάνιση της στο Rockwave




Πρόλογος  

 Η Νατάσα Μποφίλιου, ένα 30χρονο κορίτσι από την Αθήνα που με τις live εμφανίσεις της και τον μελωδικό pop/jazz  ήχο των τραγουδιών της κάθε τέτοια εποχή καταρρίπτει ρεκορ προσέλευσης θεατών στην Τεχνόπολη, στον Λυκαβηττού και σε κάθε γνωστό συναυλιακό stage Αθηνών και επαρχίας (;)  θα συμμετάσχει στο Rockwave Festival. Mια τραγουδίστρια που έχει "κολλήσει" τον προσδιορισμό έ ν τ ε χ ν η, θα είναι σε rock festival. Αυτό ήταν η καλύτερη αφορμή για να στηθεί αμέσως ένα facebook group  (σήμερα: 2000+ μέλη)  που κάνει πλάκες  για την συναυλία, υποσχόμενο "mosh pit" όταν θα είναι στην  σκηνή. Προσέξτε, κανένας δεν δείχνει να αντιπαθεί την τραγουδίστρια, αλλά οι περισσότεροι επικεντρώνονται κυρίως στην "τι γυρεύει εδώ;" λεπτομέρεια. Είναι λογικό. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Όμως γιατί όχι; Γιατί να ΜΗΝ ειναι καλή ιδέα η εμφάνιση της Νατάσας Μποφίλιου στο Rockwave;
Εξηγούμε:


1.hello witch-y  eyes.. 

Πριν ακούσεις τα τραγούδια της, θα σε ενημερώσουμε πως η Νατάσα επάνω στην σκηνή μεταμορφώνεται σε μια  femme fatale  που μπορεί και να γδύσει την ψυχή σου με μια ματιά σαν αυτή:

 


2.Γιατί γίνεται και έξω (περίπου)

Η ιδέα «Μποφίλιου στο Rockwave” δεν είναι και τόσο ξένη στην λογική των μεγάλων μουσικών φεστιβάλ όπως το Glastonbury που μπορούν να χωρέσουν μέσα σε μια μέρα από την Σακίρα και τον Ρόμπιν Γουίλλιαμς ως τους Kasabian,  τους  Editors και όποιο άλλο alt/prog/stoner/heavy σχήμα συγκινεί τους συναυλιό-φιλους. Το Rockwave όμως δεν μοιάζει να απευθύνεται στο ίδιο κοινό. Στοχεύει κυρίως στα τίμια ροκο-μεταλλοπαιδα που έχουν δηλώσει όρκο υποταγής στον σκληρό ήχο που ξεκινάει από τους Iron Maiden και τους Blind Guardian και καταλήγει στους Slipknot και άντε, στην πιο pop φάση τους και στους System Of A Down, επιεικώς Placebo. Εάν το Rockwave αντέξει τέτοιες "μοντερνιές", κόβόντας πάνω από 3.000-4000 εισιτήρια, θα το πεις και επιτυχία. 

 (Bonus Γιατί μπορεί να φέρει μαζί της την Ελεονώρα Ζουγανέλη)



 (ΟΚ, ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΜΑΖΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ)


3.Γιατί κανένα mosh pit δεν θα έχει πλάκα όσο...... 

Να δούμε ζευγάρια γκοθάδων/μεταλλάδων να χορεύουν βαλσάκι, με το παρακάτω τραγούδι. Το`χουμε παιδιά;




4.Γιατί φαντάσου πόσες φοιτήτριες της ### (# = insert γυναικοκρατούμενη σχολή) θα πατήσουν για πρώτη φορά στο Terravibe...

... για να δούν Mποφίλιου ΚΑΙ Χαρούλη μαζί.  

Ο Jay Z και η Beyonce του ελληνικού ε ν τ ε χ ν ο υ  μπορούν να φέρουν στην Μαλακάσα ένα κοινό νεαρών κοριτσιών που σε άλλη περίπτωση δεν θα πατούσαν ούτε από έξω. Κορίτσια του μπαμπά, που είναι "αφοσιωμένα στα μαθήματα τους" γι` αυτό και: δεν γυρνούν ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ στο σπίτι, στην εαρινή εξεταστική διαβάζουν με σιχαμάρα Γλωσσολογία ακούγοντας στα κρύφά το "Μαλαματένια Λόγια" (cover Χαρούλη)  σε εναλλαγή-διαστροφή με το "Teenage Dream" της Katy Perry και ονειρεύονται να μπορούσαν να φύγουν μακριά απ`όλα αυτά. Για τον Χαρούλη όμως, θα πουν ένα μεγάλο "fuck you έχω να βγω ένα μήνα" στον μπαμπά και μαζί με την κολλητή θα φορέσουν τα λουλουδάτα τους φορέματα, τα σανδάλια με τα 79 χαιμαλιά σε κάθε αστράγαλο και όταν επιτέλους βρεθούν στο terravibe,  θα πιούν μια, μ π ο ρ ε ι  κ α ι δ υ ο  Κορόνες, ξελαρρυγιάζοντας τις χορδές της φωνής τους με αυτό:





5.Γιατί παίζουν και europop εκπλήξεις

Η Νατάσα Μποφίλιου είναι το πιο ενδιαφέρον πλάσμα που εντάσσεται σε αυτό που η ελληνική μουσική ονομάζει έ ν τ ε χ ν ο, γιατί έχει το θάρρος να ξεφεύγει από τα "σοβαρά" μουσικά της στεγανά και να συνεργάζεται με ψαγμένα παιδιά της ηλεκρονικής μουσικής όπως ο συνθέτης/ερμηνευτής Tareq,  Να  μου το θυμηθείτε, η Νατάσα θα έχει τουλάχιστον μια WOW στιγμή στο Terravibe.





Μην Τρομάξεις: Αν πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο  Σπύρος Παπαδόπουλος

Η  αδιαφορία των μεγάλων ροκ ονομάτων να έρθουν στην Ελλάδα (λέγε με πχ  Bruce Springsteen γκουχ γκουχ), τα λιγόστα αλλά σημαντικά ονόματα top νέων καλλιτεχνών που έρχονται για να παίξουν μπροστά σε 300-500 άτομα max  (γκουχ γκουχ Deafheaven) είναι καταστάσεις που φέρνουν   γκρίνια,  εσωστρέφεια και  λύσεις α λα Σπύρος Παπαδόπουλος, που -λογικά- τα βγάζουν τα λεφτά τους..  Το Rockwave άλλαξε αρκετά, για να φέρει κοντά του ένα κοινό που μπορεί να μην έχει τοσο "ψαγμένα" μουσικά ακούσματα, αγαπάει όμως 2-3 καλλιτέχνες και θα κόψει σίγουρα  ένα (φτηνό) εισιτήριο για να τους δει live. Ευχή μας να  παραμείνει ένα ροκ-πολυσυλλεκτικό έστω- φεστιβαλ και να μην καταλήξει ένα νέο "Στην Υγεια Μας Ρε Παιδιά."...




(*κορόνα=  εκείνο το μπουκάλι που γράφει "corona" επάνω και όταν πίνεις δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι μπύρα, λεμονάδα, σόδα, ή όλα αυτά μαζί. )









Share this article :

0 comments:

Post a Comment