Monday 9 June 2014

9 + 2 τραγούδια που αγαπήσαμε για τα βιντεοκλιπ τους (μόνο)




Με αφορμή την κυκλοφορία του Ultraviolence, του νέου  τραγουδιού της Lana Del Rey και καθώς προετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα του αντίστοιχου κινηματογραφικών προδιαγραφών βίντεο-κλιπ της, θυμόμαστε ξανά  όλα εκείνα τα τραγούδια που βάλαμε το mute αλλά  πατήσαμε το play ξανά και ξανά για να απολαύσουμε τις περίτεχνες εικόνες τους.  

Lana Del Rey- National Anthem  




Στο Mute: Η υπερβολικά θεατράλ ερμηνεία της Λάνα. Δεν είναι ακριβώς και η τοπ φωνή της pop βιομηχανίας. Επίσης θυμίζει υπερβολικά την Marge Simpson. 

Ξαναδές το: Γιατί ξεκινάει ως  ένα 60s mini noir με πρωταγωνιστές την Lana και τον ραπερ A$AP Rocky σε  “Mad Men” ατμόσφαιρα και καταλήγει να γίνεται ένα χωνευτήρι από διαχρονικές αναφορές pop και ιστορίας. Η Marilyn και ο Kennedy στα 60`s, η Lana και ο A$AP σε μια διαχρονική pop ιστορία. Προκειται για ο πιο ψυχαγωγικό μουσικό popcorn των τελευταίων ετών δια χειρός της βιντεοκλιπικης ιδιοφυίας του Anthony Mandler. (υπεύθυνος για αμέτρητα διαμαντάκια σαν αυτό)


Katy Perry – Teenage Dream




Στο Mute: Γενικά, η Katy Perry ακούγεται καλύτερη στο mute. Στις Live εμφανίσεις, η φωνή της μπορεί να σου προκαλέσει μια έντονη διάθεση να σπάσεις ή να βάλεις μπουρλότο σε οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά σου. 
Ξαναδές το: Για την Katy και το αμόρε της, που σκαρώνουν μια ονειρεμένη καλοκαιρινή περιπέτεια, σαν ένα τέλειο επεισόδιο του “The O.C”.

Depeche Mode – I Feel Loved




Στο Mute: Είναι ίσως, το χειρότερο τραγούδι των Depeche Mode! Ένα κομμάτι από το album Exciter” που δεν το λες και αγαπημένο των DM fans.

Ξαναδές το: Γιατί σου μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα ενός Live των Depeche Mode. Θέλω να πω, αν βαριέσαι να δεις το καταπληκτικό μουσικό ντοκιμαντέρ “101”, ( 80s διαμαντάκι- δεν ξέρεις τι χάνεις) μπορείς από αυτό το πεντάλεπτο να πάρεις μια εικόνα από τον παλμό, τον ιδρώτα και την αγάπη του κοινού γι` αυτή την μπάντα, που εδώ και τριάντα χρόνια δίνει μερικά από τα καλύτερα live gigs παγκοσμίως. 

Aerosmith Hole In My Soul




Στο Mute: Γιατί αυτή η  «λαρυγγίζω  σαν τον νευρικό Ντόναλντ Ντακ» ερμηνεία του Steven Tyler, ενίοτε μπορεί να σε κάνει να θέλεις να αυτό-λοβοτομηθείς (#νέαλεξη)

Ξαναδές το: Γιατί είναι μια πολύ γλυκιά ιστορία ενός nerd χωρίς καμία τύχη στις γυναίκες, στις παρέες, το αρνητικό ενός "Big Bang Theory" που επιχειρεί κάτι πολύ παράτολμο και ασυνήθιστο για να αλλάξει την μοίρα του.


U2 – Hold Me Thrill Me Kiss Me Kill Me





 Στο Mute: Για τις φωνητικές υπερβολές του Bono. ΄Ήταν μόλις 1994, όταν ξεκινήσε να γίνεται πολύ κουραστικός.

Ξαναδές το: Αnimated U2  ροκάρουν με τους ήρωες της ταινίας Batman Forever να τρέχουν στο background . Καλή ιδέα.  Γιατί το “Batman που έπαιξε ο Val Kilmer” δεν ήταν και τόσο κακό όσο λένε...

Fall Out Boy - The Mighty Fall




Στο Mute: Εξαρτάται. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν με αυτόν τον νέο heavy pop (;;) ήχο που έφεραν οι Fall Out Βοy με το album Save Rock N` Roll”.  Γενικά όμως πρόκειται για ένα πολύ μπερδεμένο και ενιότε εκνευριστικό άκουσμα.

Ξαναδές το: Γιατί κάθε τραγούδι από το album έχει το δικό του videoclip και όλα δένουν μαζί ιδανικά, σαν μια μικρή ταινία, μια μαύρη κωμωδία με πολλές, πολλές σπλατεριές. Παίζει και η Foxes, o Τomy Lee, όλος ο καλός ο κόσμος.

Lady Gaga - "You And I"




Στο Mute:  Πίσω από τις glam υπερβολές και την τραβηγμένη απ` τα μαλλιά ερμηνεία της Gaga κρύβεται μια γλυκιά, «πονεμένη» country μελωδία. Ένα "παραφορτωμένο" single της Gaga που δεν ακούγεται εύκολα.

Ξαναδές το: Η Lady Gaga μεταμορφώνεται σε γοργόνα, σε ροκ επιβήτορα, σε διάφορα αλλά ακατάληπτα πράγματα,  πρωταγωνιστώντας σε ένα παιχνίδι pop αναφορών δοσμένων με spooky τρόπο. Θα βλέπαμε άνετα την Gaga δίπλα στον Mads Mikkaelsen του “Hannibal”. Άνετα.

Guest Stars:


Δέσποινα Βανδή – 10 Εντολές




Στο Mute: Σκυλο-κορώνες και mid-90s (και κάθε εποχής) τσιφτετέλια είναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΛΑ για το νευρικό μας σύστημα

Ξαναδές το: Προ-Lobster, Κυνόδοντα και άλλων χολυγουντιανών περιπετειών, ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθέτησε ακόμα και Δέσποινα Βανδή. Το αποτέλεσμα είναι ιντριγκαδόρικο, σκοτεινό και παιχνιδιάρικο, 100 περ σεντ Λάνθιμος...

Βαλάντης – Σε Ζητώ Στα Σινεμά




Στο Mute: Γιατί παίζει να είναι το χειρότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής, δεν ξέρω, έχεις ξανακούσει τόσο τραγικό;

Ξαναδές το: Το πιο "ότι να` ναι" μουσικό βίντεο από έλληνα . Ο τίμιος ήρωας  Βαλάντης έχει χάσει το κορίτσι του και πνίγει τον καημό του κάνοντας bubble baths, φορώντας κάτι σαν νταβατζίδικα δακτυλίδια, καπνίζοντας  πούρα, φορώντας κίτρινες πασμίνες (!). Η συνέχεια του κλιπ είναι μια  αλληλουχία εικόνων αφηρημένη και γεμάτη υπερβολές, που καταλήγει, να μοιάζει με κολάζ σκηνών του Μάρτιν Σκορσεζε  έαν τον σκηνοθετούσε ο Όμηρος Ευστρατιάδης.  


Share this article :

0 comments:

Post a Comment