Wednesday 25 June 2014

Όχήματα από το "Πάμε Χιόνι" θα χρησιμοποιεί η Αμερική στο διάστημα




Πρόσφατα ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πούτιν, μετά από την επιβολή  διεθνών  οικονομικών αποκλεισμών  από την ΗΠΑ προς την Ρωσία, προετοιμασε τους Αμερικανούς για τα αντίποινα. Έγραψε στο Τwitter:  Προτείνω στις ΗΠΑ να στέλνουν τους Αμερικάνους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό με τραμπολίνο.»



Πως είπατε;

Ναι, πρόκειται για το νέο αστειάκι του προέδρου Πούτιν και του αντιπροέδρου Ρογκόζιν,  προς την αμερικανική κυβέρνηση. Ενώ  η σύγκρουση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Πούτιν έφτανε στα όρια του ψυχρού πολέμου και ο Αμερικάνος Προέδρος  διέταζε να μπει φρένο σε κάθε συναλλαγή της χώρας του με την Ρωσία, ξεχνούσε κάτι σημαντικό. Πως για να στείλει δορυφόρους σε τροχιά, για να «μάθει» σημαντικές πληροφορίες η CIA, για να λειτουργήσουν τα τελευταίας τεχνολογίας GPS και να βρει ο κάθε οδηγός που ήπιε κάτι παραπάνω το δρόμο για το σπίτι, δυο πυραυλικά συστήματα χρειάζεται. Το RD-180 και το NK-33/ΑJ26.  Και τα δυο κατασκευάζονται στην Ρωσία.  


Το παιχνίδι της Ρωσίας



Ένα μήνα αφού ο  διεθνής διαστημικός  σταθμός έδωσε  αναφορά για τα «Ρωσικά Πυραυλικά Συστήματα  που χρησιμοποιούνται από την Αμερική» ό  Ντμίτρι Ρογκόζιν ανακοίνωσε πως η χώρα του θα αποχωρήσει από τις εργασίες του σταθμού το 2020, ενώ μέχρι τότε θα διαθέτει εξοπλισμό στους Αμερικάνους αστροναύτες μόνο σε περιπτώσεις που δεν θα εμπλέκεται το Πεντάγωνο.

Τα RD-180 έχουν χρησιμοποιηθεί σε 50 αποστολές  Αμερικανών αστροναυτών με επιτυχία 100 τοις εκατό. Τα NK33/AJ26  μόλις σε 6 αποστολές, με επίσης απόλυτη επιτυχία.   Εκτός από τις αμερικάνικες αποστολές και ολόκληρος ο διεθνής διαστημικός σταθμός βασίζεται στην λειτουργία των δυο πυραυλικών συστημάτων για να παραμείνει σε τροχιά.

Δεν πουλάω/ δεν αγοράζω



Καθώς ο Ρογκόζιν εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε την NASA  ότι «τέρμα οι βόλτες στο διάστημα»  η Αμερικάνικη Γερουσία από την επόμενη χρονιά αναμένεται να ενεργοποιήσει νόμο για την απαγόρευση της αγοράς πυραυλικών συστημάτων από την Ρωσία για λόγους εθνικής ασφαλείας.  Όσο οι  δυο μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν να παίζουν αυτό το ιδιόρρυθμο γαϊτανάκι του «Δεν αγοράζω τίποτα/Δεν πουλάω τίποτα» τόσο τα επόμενα διαστημικά ταξίδια θα γίνονται με οχήματα ανάλογης τεχνολογίας με αυτό: (από εδώ)




Share this article :

0 comments:

Post a Comment