Saturday 19 July 2014

Ηοw you doin? 10 λόγοι που κατά βάθος είσαι ο Joey Tribbiani




Με αφορμή τις νέες φήμες για την τηλεοπτική επανένωση των Friends, αλλά και την νέα υποψηφιότητα του Matt LeBlanc  στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy με το Episodes, θυμόμαστε ξανά τον χαρακτήρα-ανδρικό πρότυπο που άφησε πίσω του ο γκρίζομάλλης Matt: Τον  Joey Tribbiani! Μπορεί να πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την ημέρα που οι πέντε φίλοι έριξαν αυλαία στις τηλεοπτικές περιπέτειες του και ο καναπές του Central Perk παραμένει άδειος, αλλά το ξέρεις καλά  πως  πολλές από τις εμμονές και τα χαρίσματα του Joey κατά βάθος είναι και δικά σου. Ας τα δούμε ένα προς ένα:
  1.  Το φαγητό σου είναι δικό σου.  Το περιεχόμενο του πιάτου δηλαδή. Είναι αυτό που παραγγείλεις,  η επιλογή σου,  αυτό για το οποίο ακούγες  την κοιλιά  σου να σολάρει σε ήχους πείνας μέχρι να προσγειωθεί μπροστά σου,  είναι το δικό σου πιάτο και θα το υπερασπιστείς από εισβολείς. Τι πάει να πει είναι η κοπέλα, μητέρα, γιαγιά που σου ζητάει να δοκιμάσει;  Το πιάτο σου είναι το φρούριο σου.   
    2.Yπερασπίζεσαι την ανδρική φιλία, Αν υποψιάζεσαι ότι η αγαπημένη του κολλητού κάνει «ύποπτες παρέες» θα μπεις ανάμεσα και θα σώσεις την κατάσταση (συχνά με τραγικά αποτελέσματα)
     3 Δεν μεγαλώνεις ποτέ. Στην ανάγκη κάνεις και την ανάλογη συμφωνία με τον Θεό για να παραμείνεις 26. Τι; Δεν γίνεται;


    4. Δεν φοβάσαι να δείξεις την θηλυκή σου πλευρά. Gourmet μαγειρικές, χειροτεχνίες, λουλουδάτα σεντόνια, πετσέτες μπάνιου με άρωμα γυναικείας φροντίδας, πίνακες με μωρά ξένων, αποσμητικά χώρου και μπορείς να το πας ακόμα πιο μακριά. Η καλή σου θέλει να σε συγυρίσει και  σου αρέσει όλο αυτό. Metrosexual και αηδίες…


    5. Ερωτεύτηκες την καλύτερη σου φίλη. Μπαίνεις στην φωτιά κι ας ξέρεις πως θα την αρπάξεις πολύ άσχημα.  Βασικά όταν τελείωνει (σύντομα) όλο αυτό, το έχεις  διασκεδάσει και ίσως έχετε γίνει ακόμα καλύτεροι φίλοι. (και ξέρείς και πως φιλάει, 2 b
    irds with a stone) 

    6.Γενικά ξέρεις να πλησιάζεις κορίτσια. Κανένα Facebook, καμία ντροπή καμία creepy ατάκα δεν βρίσκεται στο οπλοστάσιο σου. 


    7. Έχεις ένταση. Δίνεις το 1100% στην δουλειά σου καθημερινά. Οι γύρω σου συνήθως  παρακολουθούν άναυδοι το πώς γίνεσαι καθημερινά  εκείνος που συνεχίζει με την ίδια ενέργεια μέχρι αργά το βράδυ. Σαν το αρκουδάκι της Duracell, σαν τον LeBron James κι ακόμα περισσότερο

8. Αλλά πάντα έχεις χρόνο για να περάσεις μικρές καφρίκες καταστάσεις μαζί με τους κολλητούς σου. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ψάχουλεύεις κλειδωμένες ντουλάπες.



Και όχι μόνο...



9. Eίσαι περήφανος, σπάνια δέχεσαι δώρα και "χάρες από τους φίλους σου. Βασικά, δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο για να σου δανείσουν κάτι "πλαγίως".




10. Έχεις πλάκα. Αλήθεια, θα θέλαμε πολύ να σε γνωρίσουμε....



( πάνω-κάτω έχουμε και τις ίδιες υπαρξιακές απορίες...)





Share this article :

0 comments:

Post a Comment