Sunday 23 November 2014

Χωρίς Οίκτο: 4 εγκλήματα στο χιούμορ και οι ποινές που τους αξίζουν



Δεν γελάμε όλοι με τα ίδια πράγματα.   Τα βιντεάκια του Τάκη που τσακώνεται με τον Άκη (τι εννοείς ποιος είναι ο Τάκης και ποιος ο Άκης;)και οι ελληνικές αντιγραφές του “Between Two Ferns”  για κάποιους είναι ξεκαρδιστικά και για κάποιους άλλους είναι μια καλή ευκαιρία να γίνουν Ρον Σουάνσον και να σουτάρουν δίποντο την οθόνη στα σκουπίδια.  Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως το γέλιο είναι μια δύσκολη υπόθεση που δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα σε ξένους.




Από τη άλλη πλευρά, μπορούμε επίσης να συμφωνήσουμε στο ότι μερικές συμπεριφορές και αντιλήψεις δεν είναι καθόλου αστείες. Ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η κατήχηση σε συγκεκριμένες πολιτικές ιδεολογίες  προσβάλλουν κοινωνικές ομάδες ανθρώπων και μαζί την ίδια την έννοια της πλάκας, του αστείου που λέμε στην παρέα για να γελάσουμε, όχι να διώξουμε τις γυναίκες, τα παιδιά, ή εκείνον που ψηφίζει άλλο κόμμα. Ακολουθεί ένας οδηγός αποφυγής εκείνων που έστησαν το χιούμορ στα πέντε μέτρα ...και το εκτέλεσαν.

Ο Δράστης: Λάκης Λαζόπουλος



 Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε τον Λάκη από τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, την κωμική σειρά που στις αρχές της δεκαετίας του `90 μέσα από μια ομάδα εμβληματικών χαρακτήρων σατήριζε με ανεπιτήδευτη ειλικρίνεια τάσεις, ανθρώπους και δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας. Ουδεμία σχέση είχαν οι «Μήτσοι» με το λαικό δικαστήριο που στήνει ο Λάκης με το «Αλ Τσαντίρι» όπου ο 58χρονος performer κάνει πολιτικό κήρυγμα στοχοποιώντας δημόσια πρόσωπα με κωμικές «ανάσες» τα βιντεάκια της Πάνιας και του Τσουκαλά.  Επίσης, τραγουδάει. Tον κατηγορούμε για δημόσιο ρεζιλίκι  αγαπημένων κωμικών ηρώων όπως ο Τζίμ`ς από την Λάρισα . Επίσης τραγουδάει.



Ποινή: Αποχή επ-αόριστον από την τηλεόραση μέχρι να γράψει το πρώτο του νέο αστείο.  Το ζήτησαν κι άλλοι.  . Αντικατάσταση του από την Μιμή Ντενίση.

Ο Δράστης: Μάρκος Σεφερλής



Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ο τύπος του παιδιού που σίγουρα είχες στην σχολική σου παρέα: Αυτός  που έλεγε στην Μαρία του πρώτου θρανίου «Μαρία είσαι χοντρή» και ήθελες να μπεις στην μέση για να του ζητήσεις τον λόγο.  Όμως δεν προλάβαινες να κάνεις τίποτα γιατί με τον τρόπο που τα έλεγε, η Μαρία είχε πέσει στα πατώματα από τα γέλια. Σαν τον αστυνόμο Θεοχάρη ένα πράγμα:


  Όμως μεγαλώσαμε. Ίσως αγαπητέ Μάρκο είναι λίγο διαφορετικό να πεις την Μαρία χοντρή τώρα που είναι 30 και νευριάζει λίγο πιο εύκολα,, ή να βαφτείς μαύρος  για να χαιρετήσεις τον αφροαμερικάνο φίλο της, όπως έκανες πρόσφατα στην πρωινή σου εκπομπή, υποδεχόμενος τους Vegas.  Θα μου πεις, αλλάζουν οι παλιές συνήθειες;



Ποινή: Εμφάνιση με blackface σε συναυλία των Wu-Tang Clan . Λέμε τώρα μια ιδέα…

Ο Δράστης: Κοντοπίδης



Ο Κοντόπας είναι ο νεοέλληνας –κλαρινογαμπρός  που πίνει φρέντο και μέσα από βιντεάκια στο YouTube κοροϊδεύει  τον Σταν και τους Boys And Noise και κάθε τι που είναι της μόδας για να γίνει διάσημος και να εκδικηθεί την πρώην του .  Αυτό που έμοιαζε αρχικά με κωμική περσονα σήμερα είναι ένας τύπος που πασχίζει να κρατηθεί στην επικαιρότητα με τρικ τύπου "κατουράω τους δημοσιογράφους και τις θέσεις τους." .

Ποινή: Σε κάθε τράκα τσιγάρου, χειροπέδες, τώρα!




Ο  Δράστης: Κρατερός  Κατσούλης




Τι έκανε: Το "Στα Καλά Καθούμενα" είναι ένα talk show-παρωδία, υπο-ενότητα της πρωινής εκπομπής που παρουσιάζουν οι Κρατ.Κατσούλης/Κατερίνα Καραβάτου. Πρόκειται για μια απόμιμηση “Between Two Ferns” του Ζακ Γαλιφιανάκη, με παρουσιαστή τον Κρατερό και  καλεσμένους γνωστά πρόσωπα της ελληνικής showbiz,  όπως η Χριστίνα Λαμπίρη και η  Σολωμού.

Ήταν καλό; Στο παρακάτω video  είδαμε  μπόλικη αμηχανία, αστεία που έμοιαζαν μεταφρασμένα από το "Ferns" και ένα "πέσιμο" του Κρατερού στην Μαρία Σολωμού με ένα χαστουκι της ως απάντηση, που σε κανένα αιώνα δεν έβγαλε γέλιο. Είναι φανερά έξω από τα νερά του Κρατερού αυτή η φάση.


Ποινή: Ίσως αντιστροφή ρόλων, με την Μαρία Σολωμού στην καρέκλα του παρουσιαστή;  Κρατερέ και Κατερίνα σκεφτείτε το σοβαρά, η ιδέα αυτή κρύβει και πιθανό reunion των "Singles" με την Λίλα και τον Περιστερόπουλο στην καρέκλα του "καλεσμένου"...(γιούπιιι)







Share this article :

0 comments:

Post a Comment