Saturday 19 July 2014

6 προχωρημένα αστεία από την ρομαντική κωμωδία "You`re The Worst"




Γιατί μισούν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο; Γιατί ο Jimmy και η Gretchen μιλάνε τόσο άσχημα μεταξύ τους  πριν  μετά και κατά την διάρκεια  του ατέλειωτου σεξο-μαραθώνιου;  Ας αναλύσουμε λοιπόν αστείο προς αστείο,   την νέα  ρομαντική κωμωδία  του FX,  You`re The Worst που θέλει πολύ  να εκμοντερνίσει το είδος μέσα από την TV:

Η γνωριμία



 Ο Βρετανός συγγραφέας Jimmy (Chris Greere) και η Αμερικανίδα δημοσιο- σχετίστρια  (κάτι τέτοιο τελοσπάντων) Gretchen συναντιούνται στο γάμο της  αδελφής του. Εκείνος είναι κάτι σαν τον πιο αφόρητο άνθρωπο του κόσμου: Πετάει συνεχώς  κυνικές ατάκες  τύπου «πόσο ρήχοι είστε άνθρωποι που παντρεύεστε»  αλλά με μια ακίνδυνη αφέλεια, λες και στην πραγματικότητα θέλει να πει  «αν δεν με αγαπήσετε κι εμένα θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω»   Όταν προκαλεί το αναμενόμενο θερμό επεισόδιο με την αδελφή του, με ατάκες «δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται εδώ !» αποβάλλεται από τον γάμο. Εκεί  θα γνωρίσει τη Gretchen, που μόλις έχει κλέψει ένα από τα δώρα του γάμου. Μοιράζονται τον σχεδόν εφηβικό τους κυνισμό, καταλήγουν αμέσως στο κρεββάτι και το κάνουν με κάθε πιθανό τρόπο. 




Το αστείο: Ο Τζίμι φτύνει "εκεί κάτω" και η Γκρέτσεν  ξαφνιάζεται μ` αυτό, αλλά τελικά δεν «πειράζει συνέχισε»
Αστείο 2: Ο Jimmy μπορεί και να είναι ποδολάγνος

Στην συνέχεια: 

Εκείνος την διώχνει από το σπίτι,  εκείνη φεύγει έξαλλη
Το αστείο; Του κλέβει το αμάξι

Εκείνος λαμβάνει ταχυδρομική επιταγή από τις πωλήσεις των βιβλίων του

Το αστείο: Είναι μόλις 17,43 δολάρια
Εκείνη εκπροσωπεί έναν κακομαθημένο ραπερ, πρέπει να βρει κοκαίνη με κάποιο τρόπο. 

Επισκέπτεται τον πρώην της για "προμήθειες"

Το αστείο: Το κάνουν, εκείνη διακόπτει πάει στην τουαλέτα, σνιφάρει, την καλεί ο Jimmy 
«όχι καλά είμαι, δεν είναι αυτό που νομίζεις»


Τελικά: Εκείνος την παίρνει ξανά τηλέφωνο για να ζητήσει συγνώμη με ατάκες τύπου  “I was such an arse” 

Jimmy “I was The Worst” , Gretchen “No  I was the worst” λένε χαμογελώντας  πονηρά. 

Το πιάσαμε το υπονοούμενο, το μίσος είναι αντεστραμμένη αγάπη.  Χαστούκια, βρισιές και άγριο σεξ είναι οι αφορμές για το ρομάντζο των δυο πρωταγωνιστών. Τελικά αυτό που έχει περισσότερο πλάκα από όλα όσα συμβαίνουν στον πιλότο αυτής της σειράς είναι η τεράστια αγωνία να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, κάτι «ανατρεπτικό»  που υποχρεωτικά θα επανακαθορίσει τους κανόνες της ρομαντικής κωμωδίας. Το You`re The Worst δείχνει τα δόντια του και πουλάει αγριάδες, ενώ τελικά κρύβει μια τρυφερή στα όρια του  γούτσου- γούτσου ρομαντική καρδιά.





Share this article :

0 comments:

Post a Comment