Thursday 3 July 2014

Πολιτικός κλαίει μπροστά σου: Πώς να τον αντιμετωπίσεις




Σε video που συγκεντρώνει χιλιάδες κλικς κάθε λεπτό που περνάει, ο 47χρονους Ριουτάρο Νονομούρα, βουλευτής της ιαπωνικής περιφέρειας Χιόγκο καταρρέει μπροστά στις κάμερες και τους δεκάδες συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, κλαίγοντας γοερά και παραληρώντας ακατάληπτες φράσεις. Προηγουμένως τα media της της χώρας είχαν αποκαλύψει πως ο βουλευτής ξοδέψει  περισσότερα από 3 εκατομμύρια γιέν (περίπου 20.000 ευρώ) από τα κρατικά ταμεία, για να επισκεφθεί ιαματικά λουτρά. 

 Επίσης ο Νονομούρα κατηγορείται πως δεν απέδωσε τον ανάλογο φόρο για τα έξοδα των (175 συνολικά) ταξιδιών. Ο βουλευτής απάντησε πως «δεν θυμόταν» τις διαδρομές των ταξιδιών του και τα ποσά που είχε πληρώσει, ενώ είχε «πολύ σοβαρούς λόγους» για να μην καλύψει τα έξοδα των ταξιδιών από την δική του τσέπη, αλλά και να μην «δώσει» τους συναδέλφους του που επίσης έχουν φοροδιαφύγει. Είναι λογική η στάση του κύριου Ριουτάρο, όταν έχεις βρεί μια καβάτζα σαν αυτή, δεν την δίνεις στα media, γιατί όλοι ξέρουμε τι θα  ακολουθήσει, αν γίνει trendy.



Γι`αυτό ο Ριουτάρο κατέρρευσε στο παρακάτω video, φωνάζοντας ακατάληπτες φράσεις όπως «έγινα…μέλος της επιτροπής, για να αλλάξω την κοινωνία, έβαλα την ζωή μου σε κίνδυνο, δεν καταλαβαίνετε;;»





Σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάτι δικό μας, πιο κοντινό…



Ναι, αυτό…
«Παιδί φούρναρη, είμαι,  από αυτούς που έκαναν  franchise κατευθείαν από το Αούσβιτς.  Έτυχε και μπήκα στην Χρυσή Αυγή, έδιναν την κάρτα μέλους μαζί με κάτι ανατομικά τσόκαρα από την τηλεμάρκετινγκ» και άλλα τέτοια  που θα έκαναν και τον πιο Δυνατό να κλάψει μέχρι να στραγγίξουν τα μάτια του.

Πολιτικοί από όλο τον κόσμο, προοδευτικοί η συντηρητικοί,  θα αρνούνται με κάθε τρόπο να αναλάβουν τις ευθύνες τους  και να πουν ευθέως στο κοινό που ενδεχομένως τους  έχει ψηφίσει: «Συγνώμη είμαι μεγάλος μαλάκας!». Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει και τις ανάλογες δακρύβρεχτες εξομολογήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όταν βρέθηκε ένοχος για αλλοίωση στοιχείων της  λίστας Λαγκάρντ και αντί να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση εκείνου και των συνεργατών, επέλεξε να θολώνει τα νερά φτάνοντας ως την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του πριν λίγες μέρες. 

Τα καλύτερα όπλα για να αντιμετωπίσεις πολιτικούς που χρησιμοποιούν κροκοδείλια δάκρυα για να εξιλεωθούν,  όπως ο Νονομούρα ή ο Παπακωνσταντίνου, είναι δυο: 

Το auto-tune! Δημιουργεί τα πιο αστεία βιντεάκια, από αυτά που ξεπατώνεσαι στα γέλια χωρίς σοβαρό λόγο, απλά καίγοντας το ρηπήτ. Απαιτούμε μια κόντρα για το καλύτερο ιντερνετικό κλάμα, με αντίπαλο αυτό:


Η μνήμη. Να θυμάσαι ότι ο κάθε πολιτικός που μπροστά στις κάμερες νοιώθει ξαφνικά λίγο πιο ευάλωτος,  ποντάρει στις εντυπώσεις της στιγμής και στο κοινό των ψηφοφόρων που ξεχνάει εύκολα και στην συνέχεια ακόμα πιο εύκολα  γίνεται γενναιόδωρο στην κάλπη. Όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο έτσι και στην πολιτική υπάρχουν τίμιοι και  εγκληματίες και συνήθως οι τίμοι σπάνια επιλέγουν να γίνουν καραγκιόζηδες.

Αλλά επειδή κι εμείς ψοφάμε για βραδινά μπάνια σε δροσιστικά νερά, θα στείλουμε τραγούδι συμπαράστασης στον αγωνιστή Νονομούρα από την Ιαπωνία... "Αι οφ δε Ταίγκερ" επειδή κουνγκ-φου και Ιαπωνία  ίσον δ υ ν α μ η.  Κουράγιο αγωνιστή, ο Sotis  τραγουδάει για σένα...



Share this article :

0 comments:

Post a Comment