Friday 4 July 2014

Βρετανία: Υπουργός Οικονομικών δυσκολεύεται να βρει πόσο κάνει 7x8




Η εφημερίδα First News είναι  ένα εντυπωσιακό φυτώριο  δημοσιογράφων, ηλικίας από 7 ως 14 ετών,  που συχνά έρχεται σε επαφή με ανώτατους πολιτικούς  αξιωματούχους για να μας προσφέρει στιγμές ανθολογίας. Μια τέτοια στιγμή ήταν και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Τζόρτζ  Οζμπόρν με ομάδα δημοσιογράφων της First News που διοργάνωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky.   Το πάνελ περιείχε καθόλου «αθώες» ερωτήσεις για την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών και πως το δημόσιο χρέος διογκώθηκε μέσα σε λίγα χρόνια.



Ο Οζμπόρν με επιδέξιες πολιτικές ντρίπλες κατάφερε να αποφύγει τα μίνι ναρκοπέδια των δαιμόνιων δημοσιογράφων. Ο 7χρονος Σάμιουελ Ράντινγκς, έμοιαζε εύκολος «αντίπαλος» όταν με γλυκιά, μπερδεμένη φωνή τον ρώτησε «Είστε καλός στα μαθηματικά;» Αμηχανία  σκέπασε την ατμόσφαιρα, μήπως ήταν ερώτηση παγίδα; «Πρόσεχε τι θα πεις» διέταζε η φωνή στο κεφάλι του Οζμπόρν που έβλεπε ήδη τους τίτλους των viral sites  και τα videos  στο YouTube να γράφουν «Υπουργός Οικονομικών μετεξεταστέος στα μαθηματικά». Memes, gifs, θεματικές γεμάτες με αστεία στο Tumblr, ομάδες στο FB, μικρά κωμικά θρίλερ σαν κι αυτά που ζει η Selina Meyer,  η τηλεοπτική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,  στο “Veep” ή ο Πήτερ Καπάλντι στο βρετανικό αδελφάκι του,  “The Thick Of It”.



«Ναι έκανα μαθηματικά στο σχολείο». Απάντησε « Έχω περάσει με επιτυχία τα διαγωνίσματα.» συμπλήρωσε φλυαρώντας για λίγο ακόμα σχετικά με τα ποσά που έχει δαπανήσει η βρετανική κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό σύστημα, στα νοσοκομεία, κλπ. 

Ο Σαμ μάλλον δεν είχε πάρει την απάντηση που περίμενε και με μια “whatever”  έκφραση, δυσαρέσκειας  επέμεινε: «Πόσο κάνει 7 επί 8;»

 «Λοιπόν…δεν θα μπω σε έναν κύκλο τέτοιων….» απάντησε διστακτικά ο υπουργός. «Μετά από τόσο διάβασμα στο σχολείο αποφάσισα να μην απαντάω  σε μαθηματικές ερωτήσεις.»

Η παρουσιάστρια του Sky απευθύνθηκε ξανά στον Σαμ. «Εσύ ξέρεις πόσο κάνει;»
«56» απάντησε ο μικρός, με την έκφραση  στο πρόσωπο του να λέει «σιγά το δύσκολο υπουργέ!»




Η παρουσιάστρια προσπάθησε να γεμίσει την φανερή πλέον αμηχανία μεταξύ των παρευρισκόμενων με τον χειρότερο πιθανό τρόπο: «Λοιπόν, κάποιος μελέτησε λίγο περισσότερο τις ερωτήσεις του, έτσι δεν είναι;»




Στην συνέχεια ο Οζμπόρν απάντησε σε  πιο εύκολες και «ευχάριστες» ερωτήσεις, ομολογώντας πως δεν έχει ακούσει ποτέ τον ράπερ Κέντρικ Λάμαρ, αλλά του αρέσει πολύ ο Φαρελ Γουίλιαμς και τα χαρούμενα τραγούδια του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν έχει μετανιώσει για κάτι στην θητεία του, ευχήθηκε να μπορούσε να κάνει περισσότερα για να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της  χώρας. Στο τέλος,  ο υπουργός κατάφερε να  κερδίσει τους απαιτητικούς συνομιλητές του όταν τους αποκάλυψε πως μια από τις αγαπημένες καθημερινές του δραστηριότητες με την 11χρονη κόρη του και τον 13χρονο γιο του είναι να μαγειρεύουν μαζί στην κουζίνα και να πηγαίνουν τον σκύλο βόλτα για την πρωινή του «ανάγκη».  Και ίσως να κάνουν μαζί μερικές επαναλήψεις στα μαθηματικά , θα σκέφτηκε ο μικρός Σάμ βλέποντας το Πούλιτζερ να προσγειώνεται στα χέρια του..

#Owned





Share this article :

0 comments:

Post a Comment