Saturday 19 July 2014

Νιγηρία: Οι "ηλιθιοι" killers της Boko Haram




Η ανοησία είναι πάντα ένας μεγάλος  πονοκέφαλος για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτό έχει αποδείξει και ο πόλεμος των Αμερικανών στο Ιράκ με βάση ψευδή στοιχεία σύνδεσης του Σαντάμ με την Αλ Καίντα.  Αυτό μας δείχνει και το αιματοκύλισμα με θύματα μικρά παιδιά που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ και απολαμβάνουν κάποιοι Ισραηλινοί πολίτες.  Στην πιο επικίνδυνη εκδοχή της, η ανοησία γίνεται βαριά ηλιθιότητα λέγεται Boko Haram και σκοτώνει ασταμάτητα και χωρίς διακρίσεις στην Νιγηρία. 

Το ξημέρωμα της Παρασκευής, στην πόλη Νταμπόα,  οι εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε άρματα του κυβερνητικού στρατού. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά εξουδετερώνοντας  περίπου  πενήντα αντάρτες. Στην συνέχεια η Boko αντεπιτέθηκε ακόμα  πιο σκληρά, ακινητοποιώντας αρκετούς στρατιώτες τους οποίους και εκτέλεσε ομαδικά στο κέντρο της πόλης. H Βoko Haram στοίβαξε μερικές δεκάδες πτώματα (ανεπιβεβαίωτος ακόμα ο αριθμός) και έφυγε για να συνεχίσει την splatter σταυροφορία της σε άλλη πόλη της Νιγηρίας. 



Η Boko Haram (που σημαίνει η Δυτική παιδεία είναι αμαρτωλή) έχει σκοτώσει χιλιάδες τα τελευταία χρόνια με παρόμοιο τρόπο. Τον Απρίλιο απήγαγε 200+ κορίτσια από το σχολείο τους στο Chibok.  Αμερική, Βρετανία, Κίνα και Γαλλία έστειλαν στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν τους Νιγηριανούς ενώ η Χίλαρυ Κλιντον  μάλλον θυμόταν την μέρα που είχε αποκηρύξει την Boko από τρομοκρατική οργάνωση και αισθανόταν λίγο άβολα.

Tι άλλο είναι η Boko Haram; “Αν ψάχνετε για λογική και μελετημένη στρατηγική από μια ομάδα σαν την Boko Haram τότε μάλλον θα ψάχνετε για καιρό ακόμα. Αυτοί οι τύποι δεν είναι μορφωμένοι όπως άλλοι σύγχρονοι Τζιχαντιστές. Είναι …πώς να το πω; Ηλίθιοι» έγραψε ο δημοσιογράφος Alex Perry στο Newsweek. 

Mε περισσότερες από 92 επιθέσεις της Boko Haram μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 και με περισσότερους από 250.000 Νιγηριανούς να έχουν μεταναστεύσει ήδη στην Δύση,  οι ηλίθιοι Τζιχαντιστές αποδεικνύονται ικανοί για ασύλληπτα τρομακτικά πράγματα….



Share this article :

0 comments:

Post a Comment