Monday 13 April 2015

Myth-busted: H αλήθεια πίσω από πέντε κλασσικούς κινηματογραφικούς μύθους




Οι εξονυχιστικές έρευνες σε δημοφιλείς μύθους και ψέματα της showbiz είναι μια αγαπημένη μας συνήθεια εδώ στο mtvgreece.gr, άρα η σημερινή Πρωταπριλία είναι κάτι σαν γιορτή. Παρακάτω θα επισκεφτούμε ξανά κλασσικούς αστικούς θρύλους του σύγχρονου cinema και τις αντίστοιχες αλήθειες που τους κατέρριψαν (ή όχι;)
5.  Poltergeist



Ο Μύθος: Όλοι πεθαίνουν, στ`αλήθεια.
Heather O ` Rourke (κεντρική πρωταγωνίστρια): Πέθανε από γρίππη ακριβώς έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας και λίγους μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων της τρίτης.
Dominique Dunne: Η “Dana” της πρώτης ταινίας έφυγε από την ζωή ύστερα από συμπλοκή με τον σύντροφο της. Ήταν 1982, την χρονιά που το “Poltergeist” προβλήθηκε για πρώτη φορά.
Julian Beck: Ο πρωταγωνιστής του “Poltergeist II” έφυγε από την ζωή από καρκίνο του στομάχου, ένα χρόνο πριν προβληθεί η ταινία.
Will Sampson: Ένας ακόμα πρωταγωνιστής της ίδιας ταινίας που απεβίωσε, ύστερα από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, την χρονιά που προβλήθηκε η ταινία
Η Αλήθεια: 2 από τους τέσσερις θανάτους μπορούν να θεωρηθούν «ξαφνικοί» καθώς ο Sampson και Beck γνώριζαν ότι έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για την σύμπτωση των δυο «ξαφνικών θανάτων με την ταινία,


4 .  "3 Men and A Baby"



Ο Μύθος: Στο σπίτι όπου γυριζόταν η ταινία “3 Men and A Baby” είχε πεθάνει ένα μικρό αγόρι. Το φάντασμα του βρισκόταν εκεί, κρυβόταν στις κουρτίνες και ετοιμαζόταν να πάρει εκδίκηση από τον Ted Danson και την κομοδινί αφάνα του.

Η Αλήθεια: Ήταν ένα σκηνικό, μια κούκλα του πρωταγωνιστή Ted Danson από μια «κομμένη πλοκή της ταινίας, όπου τον παρουσίαζε ως πρωταγωνιστή σε διαφήμιση σκυλοτροφών.

3. "Lion King"



Ο Μύθος: Το 1995, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Lion King σε βιντεοκασέτα, σε μια σκηνή όπου ο Simba ξαπλώνει σε μια χαράδρα, αφήνοντας σύννεφο καπνού, κάποιοι θεατές

Η Αλήθεια: Τα γράμματα σχημάτιζαν την λέξη “S-F-X”, ως  ένα φόρο τιμής στην ομάδα των animation effects που δούλεψε για την ταινία.

2. “Blair Witch Project” 



Ο Μύθος: Το υλικό των τριών φοιτητών που εξαφανίστηκαν καθώς γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ για την μάγισσα Blair, ήταν ένα αληθινό ντοκιμαντέρ.

Η Αλήθεια: Μετά την πρεμιέρα της ταινίας το 1999, είχε επιβεβαιωθεί πως το αποτέλεσμα ήταν προϊόν μυθοπλασίας από τους σεναριογράφους και σκηνοθέτες της ταινίας, Daniel Myrick και Eduardo Sanchez. Οι «αγνοούμενοι» φοιτητές ήταν ηθοποιοί.

1.Ο Stanley Kubrick σκηνοθέτησε την προσελήνωση του Apollo 11



Ο Μύθος: Η πιο κουκουρούκου θεωρία του σύγχρονου σινεμά, υποστηρίζει πως ο Kubrick σκηνοθέτησε τις εικόνες που είδαμε ως προσελήνωση του διαστημόπλοιου Apollo 11 στο Φεγγάρι και πως 11 χρόνια μετά, επιβεβαιώσε την ύπαρξη αυτού του (fake) project, μέσα από την ταινία “The Shining”.Ο θρύλος λέει πως το 1969, η αμερικάνικη κυβέρνηση έχοντας εντυπωσιαστεί από την ρεαλιστική απεικόνιση του διαστήματος στην ταινία “2001: A Space Odyssey”, προσέγγισε τον Kubrick για να σκηνοθετήσει την προσσελήνωση. Με το “The Shining” πέρασε έμμεσα οπτικά μηνύματα όπου ομολογούσε ό,τι είχε συμβεί.




Share this article :

0 comments:

Post a Comment