Monday 13 April 2015

H Frances Bean Cobain έκανε μια δήλωση που θα λάτρευε ο πατέρας της




(πρώτη δημοσίευση: www.mtvgreece.gr)
Η Frances Bean Cobain έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone, με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ “Cobain:Montage Of Heck”, του οποίου είναι παραγωγός μαζί με την μητέρα της, Courtney Love. Η 22χρονη Frances έκανε μια δήλωση στο περιοδικό που μάλλον δεν θα κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους τους fans της θρυλικής μπάντας του Kurt Cobain. Η ερώτηση ήταν

"Θυμάσαι την πρώτη φορά που άκουσες ένα δίσκο των Nirvana, γνωίζοντας πως είναι η μπάντα του πατέρα σου;"

Η απάντηση της:

"Δεν μου αρέσουν και τόσο πολύ οι Nirvana. Σορι άνθρωποι των δισκογραφικών και ειδικά της 
Universal. Ακούω περισσότερο μπάντες όπως οι Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Massacre. Αλλά το “Territorial Pissings” (Nevermind) είναι ένα τέλειο τραγούδι. Και το “Dumb” από το “In Utero”, κάθε φορά που το ακούω κλαίω. Είναι μια «γυμνή» ελέγεια του πως ο Kurt έβλεπε τον εαυτό του, με ή χωρίς την επήρεια ναρκωτικών, ανεπαρκής για να γίνει πρότυπο για την γενιά του."

Λοιπόν οι fans των Nirvana μπορεί να μην χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτή την δήλωση, αλλά ο ίδιος ο Kurt αν βρισκόταν στην ζωή, μάλλον θα ήταν περήφανος. Υποθέτουμε πως ο Kurt Cobain, υπέρμαχος του φεμινισμού και της κοινωνικής ισότητας, θα ήταν περήφανος αν έβλεπε την κόρη του να έχει τραβήξει τον δικό της καλλιτεχνικό δρόμο, να έχει τον δικό της, ανεξάρτητο τρόπο έκφρασης, μακριά από την δική του καλλιτεχνική «σκιά».




Share this article :

0 comments:

Post a Comment